Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > 10+1 kreatív esküvői menükártya ötlet
Esküvői menükártya

10+1 kreatív esküvői menükártya ötlet

Egy igazán jó lagzi szíve-lelke az eszem-iszom dínomdánom. De, hogy megelőzzük a sok ártatlan, ám annál bosszantóbb kérdést a menüvel, italfogyasztással kapcsolatban, az esküvői menükártya elengedhetetlen eleme a terítéknek.

Higgyétek el, amint lehuppannak a vendégek csinos kis rucijukban az asztalhoz, azonnal sasolni fogják, mi finomat fogyaszthatnak azelőtt, hogy mezítláb táncolnák le a vacsora alatt felszedett kalóriákat.

Ha szeretnétek a hagyományos lehetőségektől eltérni, a kötelező elemeken kívül egyedi, kreatív megoldásokat is kitalálhatunk, hogy az esküvői menükártya passzoljon a lakodalom stílusához, hangulatához.

Esküvői menü

Mit tartalmazzon egy esküvői menükártya?

Nagyon sokszor az jegyespár úgy dönt, hogy nem csak a finom ételeket, de az italokat is ők finanszírozzák (teljes egészében, vagy akár részben), hogy a vendégeknek tényleg csak a jó hangulattal kelljen törődni.

De természetesen ez minden esküvőn eltérő lehet, így, hogy elkerüljük a későbbi kellemetlenségeket, érdemes az asztalokra kihelyezett esküvői menükártya alján, vagy hátoldalán feltüntetni az italkínálatot is.

Animacik
Hirdetés

Az esküvői menükártya lényegét természetesen a felsorolt fogások adják, abban azonban szabad kezet kapunk, hogy hogyan tálaljuk ezeket a násznép felé.

Amellett, hogy időrendi sorrendben leírjuk az előételt, főételt, desszertet, érdemes azt is feltűntetni, hogy mikor érkezik a menyasszonyi torta, és mit csipegethetnek az éjféli menüből. Bátran választhatunk humorosabb, lazább hangvételt, vagy akár egy kedves kis verssel, egyéni gondolattal is kiegészíthetjük az esküvői menükártyát.

Esküvői menükártya ötletek

Jó tanács!

Manapság már szinte minden násznépben akad valaki, aki valamilyen ételallergiában, intoleranciában szenved. Sokat segíthetünk vendégeinknek, ha az egyes ételek mellet megjelöljük, hogy esetleg gluténmentes, vagy laktózmentes-e.

A desszerteknél külön figyeljünk a cukorbetegekre, jelezhetjük akár már az esküvői menükártyán is, hogy melyik desszert diabetikus.

esküvői menükártya

Esküvői menükártya ötletek, inspirációk

Az esküvői menükártya teljes értékű asztali dekorációnak számít, így érdemes összehangolni a terítékkel, esetleges virágdíszekkel, az uralkodó színekkel és egyéb dekorációs elemek stílusával.

Érdemes nyitott szemmel járni, hisz bárhol, bármikor homlokon csókolhat minket a múzsa, és megálmodhatjuk a tökéletes esküvői menükártyát.

Dekor banner
  1. Hagyományos, mégis egyedi: A legegyszerűbb megoldás, ha nyomdász segítségét kérjük, és az esküvői menükártya kivitelezését profikra bízzuk. De ne felejtsétek el, bátran játszhattok a papír típusával, színével. Nagyon jól mutatnak, a kartonpapírra felragasztott átlátszó zsírpapírok, de a jutaszalaggal díszített menükártyák is nagyon közkedveltek.
  2. Befőttes üveg: Túrjátok fel a nagymama kamráját, és válogassátok össze a legérdekesebb méretű és fazonú befőttes üvegeket. A lehetőségek határtalanok, festhetitek az üvegre is a menüt, de nyomtathattok rá méretre szabott papírt is, amit a belülre elhelyezett gyertya világít meg.

Tipp! Ha több gyúlékony anyag is van az asztalon, az üvegekbe helyezhettek ledes mécsest, ledes égősort, fényfüzért is. Biztonságos megoldás, mégis hangulatos fényt kölcsönöz.

kreatív esküvői menükártya

Tippek és trükkök:

  • Borosüveg: Egyre több helyen gyártanak borosüvegekre pólót, illetve matricát. Ha ezekre nyomtatjátok a menüt, igazán egyedi esküvői menükártya kerül a vendégeitek elé, és a borosüvegbe még egy szál virág is helyet kaphat.
  • Parafadugó: Ha a parafadugót pár percre forró vízbe teszitek, megpuhul annyira, hogy egy élesebb pengével vájatot tudhatok bele vágni. A belehelyezett esküvői menükártya igazán rusztikus hatást kölcsönös így.
  • Fakorong: Vágassátok félbe a kis fakorongokat, hogy az egyik felük lapos legyen, majd a tetejükbe a parafadugóhoz hasonlóan készíttessetek vájatot. Ebbe is beilleszthető az esküvői menükártya.
  • Fakéreg: Ha az erdőben sétálva rátaláltok néhány nagyobb fakéregre, felhasználhatjátok menükártyának. A belsejére fessétek fel a menüt. Egyediségét az adja, hogy sosem lesz két egyforma darab.
  • Képkeret: Az egyik legegyszerűbb, mégis leghangulatosabb esküvői menükártya ötlet. A kinyomtatott menükártyát tegyétek egy szép keretbe, és voálá, már kész is! A lagzi után a nászutas képeiteket is elhelyezhetitek bennük.
esküvői menükártya
  • Térbeli menükártya: Érdemes a menükártyánál figyelni, hogy az asztal szemközti oldalán ülők is el tudják olvasni. A háromoldalú összefűzött verzió tökéletes megoldás lehet!
  • Henger: Itt általában zsírpapírt használnak, melyet egy pohár, vagy kisebb üveg köré tekernek. Így alakul ki a hengeres forma, amit bátran meg lehet világítani belülről.
  • Üvegfestés: Ha tetszett a képkeretes megoldás, extrázhatjátok kicsit, ha a képkeretben elhelyezett üvegre festitek fel üvegfestékkel a menüt.
menükártya

+1: Tükröm, tükröm…: Az üvegfestéket nem csak üvegre, de tükörre is felfesthetitek. Nagyon modern, mégis elegáns hatást kelt az asztalon egy tükrös esküvői menükártya. Biztosak lehettek benne, hogy nem csak a menü olvasgatása miatt fogják szeretni a vendégek!

Ugye, mi megmondtuk, hogy bárhol, bármi inspirálhat titeket egy igazán egyedi esküvői menükártya megalkotására?! Ötleteljetek, legyetek leleményesek, szárnyaljon a fantáziátok! Csak egy szabály van: Nincsen szabály!

Fotók: pinterest.com, borítókép: Bliss Paper Boutique

Animacik gyerek

Témába vág

Esküvői fotófal – Különleges ötletek és hasznos tippek Egy esküvőnek vannak megható, romantikus, vicces, bolondos, ciki és különlegesebbnél különlegesebb pillanatai, melyeket mind meg szeretnénk örökíteni. Csodálatos hátteret tud nyújtani ezeknek a rendkívüli momentumoknak egy esküvői fotófal, mely egyr...
Tulipán csokor esküvőre – árak, tippek, dekoráció Már a tulipán csokor gondolatától is mosolyognotok kell, mert egyszerűen imádjátok ezt az egyszerű, ugyanakkor egyszerűségében is csodaszép virágot? Szeretnétek, ha az esküvőtökön is főszerepet játszana? Remek gondolat. Nézzük a legfontosabb tudniva...
18+1 mesés tavaszi esküvői dekoráció tipp! A tavaszi esküvői dekoráció szépsége általában az egyszerűségében rejlik. Rengeteg virág, pasztell színek, cserepes növények, romantikus hangulatú helyszín dekoráció és vintage stílus jellemzi. Mutatjuk, melyik lesz idén a 18+1 dekorációs tipp, ...
4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz! 4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz! Ugye nektek is megfordult már a fejetekben, hogy milyen hangulatos lenne, ha sátras esküvőt tartanátok? Nem csodáljuk, egyre több pár dönt így, főleg azért, mert a sátras esküvőknek olyan varázsa van, ami ...
7+1 tipp, amivel egyedi lesz az esküvői ültetőkártya! Rengeteget foglalkoztatok a vendéglista összeírásával, de fogalmatok sincs, hogy milyenek legyenek az ültetőkártyáitok? Kisebb családi harc volt a vendéglista elkészítése, és alig várjátok, hogy az esküvői ültetőkártya témát pikk-pakk megoldjátok? Ne...
Örökcsokor – az életre szóló esküvői emlék Az esküvőtök után, esős napokon nemcsak a régi fényképeket lesz jó nézegetni bekuckózva, hanem minden apró kis emléket jó lesz kézbe venni, mely felidézi bennetek életetek legfontosabb napjának emlékeit. Az ültetőkártya, melyre szeretteitek nevei vol...
Esküvői virágkorona – a legizgalmasabb esküvői kiegészítő Gondolkodtatok esküvői virágkorona viselésén? Képzeljetek magatok elé egy gyönyörű, színes, illatos virágoskertet, ahol legszívesebben hosszú hónapokat töltenétek el boldogan üldögélve. Ugye milyen fantasztikus lehet az a hangulat, ami itt vár bennet...
TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz! Álomszép díszek, pasztellszínek, tengernyi virág és romantikus fények. A szabadtéri esküvők soha nem voltak annyira népszerűek, mint az elmúlt években, és ez a népszerűség minden bizonnyal egyre csak növek...
A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája! Gondoltátok volna, hogy az esküvői virágdekorációban a napraforgó az új rózsa? Hihetetlen népszerűségének köszönhetően menyasszonyok százai gyűjtenek napraforgós dekorációs ötleteket, amelyekkel a megfelelő időben bombázhatják majd a dekoratőröket és...
Bájos virághiták – friss esküvői virágdekoráció trendek! A virágdekoráció olyan szelete az esküvőknek, ahol a lehetőségek tárháza szerencsére kimeríthetetlen. A virágfalak és a virágfüggönyök mellett külföldön nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban a virághinták, a virágos képkeretek és a koszorú formá...