Rengeteget foglalkoztatok a vendéglista összeírásával, de fogalmatok sincs, hogy milyenek legyenek az ültetőkártyáitok? Kisebb családi harc volt a vendéglista elkészítése, és alig várjátok, hogy az esküvői ültetőkártya témát pikk-pakk megoldjátok? Nem vagytok egyedül ezzel az ábránddal! Segítünk nektek eldönteni, hogy milyen kártyákat válasszatok a nagy napra!

Hirdetés

Tipp!

Jó, ha tudjátok, hogy a vendégek nagy része elteszi emlékbe a saját kártyáját, ezért ha köszönőajándékkal is készültök számukra, nyugodtan kössétek vagy helyezzétek az ajándékokat a kártya mellé!

Érdemes játszani a kártyák anyagával, színével, mintájával, és a rajtuk lévő szöveg betűtípusával, mert így igazán egyedi darabok kerülhetnek majd a szépen megterített, ünnepi asztalra. Lássuk, milyen tanácsok vannak a tarsolyunkban!

Dekor banner

Esküvői ültetőkártya

Miért szükséges az esküvői ültetőkártya?

Nem vagytok biztosak benne, hogy szükség van ültetőkártyákra az asztaloknál? Gondoljatok csak bele abba, hogy ha minden vendég oda ül le éppen, ahol megtetszik neki a hely. Garantáltan lesznek olyan székek itt-ott, amiket üresen hagynak.

Nem valószínű, hogy a násznép egyes tagjai örülnének annak, ha az este folyamán ők nem a családjukkal vagy a barátaikkal ülnének egy helyen, hanem velük kellene kitölteni ezeket a „réseket”, nem igaz? Az ültetőkártyákkal könnyedén megtalálhatja mindenki a maga helyét, és gördülékenyen mehet tovább a lagzi.

Ha igazán találékonyak vagytok, akkor elkülditek a vendégeknek előre az ültetés rendjét, így már otthon megnézhetik, hogy hol ülnek majd. Azt azért kössétek ki, hogy ez nem kívánságműsor, ezen már nem lehet változtatni, tehát nem lehet ide-oda helyezgetni a hóbortos nagynéniket, és a táncos lábú nagybácsikat!

Ültetőkártya tippek

1. Origami esküvői ültetőkártya tippek

Ha mindig is úgy éreztétek, hogy a papírhajtogatás bajnokai vagytok, és nem tarthat vissza benneteket semmi attól, hogy mind a 120 vendégnek egyedi hattyút/elefántot/orchideát hajtogassatok az esküvői ültetőkártya mellé, akkor vegyetek egy nagy levegőt, és vágjatok neki életetek legizgalmasabb origami hétvégéjének.

Tipp!

Nyugodtan vásárolhattok színes, mintás papírokat is, ebben az esetben nagyon mutatós, ha mindegyik figura más és más árnyalatban pompázik.

Ha nem vagytok ügyesek a hajtogatásban, de mégis ragaszkodnátok az origami ültetőkártyákhoz, keressetek fel egy profi dekor céget és kérjetek tőlük árajánlatot.

2. Tengeri herkentyűk

Vízparti, tengerparti szertartáshoz, és hajós témájú esküvőkhöz szuper választás, ha kagylókat, tengeri csillagokat használtok fel az ültetőkártyákhoz. Annyira népszerű ez a fajta dekoráció, hogy gyakorlatilag nincs olyan esküvői kellékeket forgalmazó cég, akinél ne tudnátok legalább 5-6 féle kagylós dekor közül választani!

Ha igazán stílusosak szeretnétek lenni, a neveket jelölő cédulákat kössétek a csillagokhoz kék, fehér vagy bordó színű szalagokkal, és igazítsátok az asztaldíszeket is ehhez a hangulathoz!

Az egész dekorációban visszaköszönhet a kagylós téma, amelyet felhasználhattok a szertartáson és a lagzin is. Sőt, akár a menyasszonyi csokorban is lehet helye egy-egy csodaszép tengeri kagylónak.

3. Kártyák parafadugókból

A baráti borozgatások után ezentúl ne dobjátok ki a parafadugókat, ugyanis szuper esküvői ültetőkártya tartó lehet belőlük. Nagyon praktikus és ötletes megoldás, emellett nagyon jól megy a vintage, a rusztikus, és a bohém esküvőkhöz is. Esetleg egy borászatnál tartjátok a lagzitokat? Akkor főleg érdemes használnotok a dugókat, nem csak ültetőkártyákhoz, de dekorációnak is.

Tipp!

A parafa és a csipke nagyon jó barátok, ezért ha azon gondolkodtok, hogy milyen díszítéssel és anyaggal lehetne a dugókat párosítani, akkor a csipkét mindenképpen vegyétek fel a listátokra!

Párosíthatjátok őket selyemvirágokkal és élő virágokkal is, illetve a borostyán is remek választás lehet.

4. Fa és toboz esküvői ültetőkártya ötletek

Ha szeretitek a natúr díszeket, és szívesen használtok pasztell színeket, tegyétek az ültetőkártyákat fából készült kis tartókba, esetleg tobozok mellé. Téli esküvőkhöz – talán mondanunk sem kell – nagyon passzolnak a tobozok és a tűlevelek, míg egy western témájú lagzihoz a fa mellé használhattok dekorációnak szalmabálákat, rafia köteleket, vagy akár önmagában zöldnövényzetet is.

Induljatok beszerzőkörútra!

Minden szolgáltatónál hozzájuthattok fából készült lapos korongokhoz, amelyek emberke, szív, vagy lufi formájúak is lehetnek. Ezek is ötletesek megoldásnak tűnnek, ha a kártyákhoz kötitek őket!

Ha egy téli esküvőhöz kerestek tippeket, ide kattintva könnyedén összerakhattok fejben egy bevásárlólistát!

5. Kövek és levelek

Ha szerettek kirándulni, vagy szívesen töltitek az időtöket vízparton, gyűjtsetek leveleket vagy kavicsokat, és használjátok fel őket az ültetőkártyákhoz. Nincs időtök gyűjtögetni, de megtetszett az ötlet? Vásároljátok meg őket készen, így nektek már nincs velük különösebb dolgotok, mint a neveket ráírni szépen egymás után.

Ezt a feladatot sem vállaljátok szívesen magatokra, mert nem túl szép a kézírásotok?

Bízzatok meg egy dekoratőrt ezekkel a feladatokkal! Meglátjátok, sokkal nyugodtabban készülődhettek az esküvőre, ha nem ti foglalkoztok minden aprósággal.

6. Klasszikus esküvői ültetőkártyák

Ragaszkodnátok a hagyományos ültetőkártyákhoz? Megtehetitek! A párok nagy része hasonlóan dönt! Rendeljétek meg őket a meghívókkal együtt, így könnyedén össze tudjátok hangolni a mintájukat és a színüket! Ha ugyanolyan papírból készülnek a meghívók, az ültetőkártyák és a menükártyák, akkor is ügyeljetek arra, hogy a betűtípus tökéletes legyen, mert ezzel tudjátok még inkább a stílusotokhoz igazítani a kártyákat!

Jó tanács!

Térképezzétek fel az esküvői dekorációkkal foglalkozó szolgáltatók kínálatát, és alaposan gondoljátok át, hogy milyen ültetőkártya mellett döntötök végül. Nem lesz könnyű dolgotok, mert hatalmas a választék!

7. Palackposta ültetőkártyák

Végtelenül aranyosak azok a picike üvegek, melyeknek a nyakához hozzákötik a vendégek nevét egyesével. Ezekhez az üvegekhez nagyobb mennyiségben nagyon kedvezményesen hozzájuthattok, és kedves üzenetet is hagyhattok bennük a násznép tagjainak.

Az elmúlt években nagyon divatos lett ez a megoldás, hiszen ha kreatívak vagytok, igazán egyedivé varázsolhatjátok őket. Parafadugókkal, kötelekkel és rafiával tökéletes “kártya” készülhet belőlük.

Tipp! 

Csapjatok a koszorúslányokkal egy csajos estét, és készítsétek el együtt ezeket a kis üvegeket. Kiválaszthatjátok közösen az írás betűtípusát is, csak ügyeljetek rá, hogy passzoljon az esküvői meghívóhoz és a menükártyához is.

+1. Hobbi ültetőkártyák

Van olyan hobbi, ami annyira jellemző rátok, hogy szívesen kötnétek a nagy naphoz? Akár a kosárlabda, akár a golf, vagy az utazás áll hozzátok közel, nyugodtan engedjétek szabadjára a fantáziátokat. Keressétek meg a módját, hogyan lehet a legizgalmasabb egy ültetőkártya velük.

Készíthettek pici papírrepülőket a vendégek neveivel, vagy dekor golflabdákkal is jelezhetitek, hogy ki hányas asztalhoz üljön.

Mit gondoltok, ki tudtok találni valamilyen egyedi megoldást? Biztosak vagyunk benne!

Természetesen – ha nem szeretnétek – nem kell túlcifrázni az esküvői ültetőkártyák kinézetét. Arra azért mindenképpen figyeljetek, hogy a kártyák színe és stílusa passzoljon a dekorációhoz, illetve hozzátok is, mert különben nem lesz tökéletes az összhatás.

Persze nem az ültetőkártyák szerepelnek első helyen az elvégzendő feladatok listáján, de amikor már lefoglaltátok a helyszínt, a fotóst, a ceremóniamestert és a zenekart/DJ-t, hozzáfoghattok ehhez is. Jót fog tenni, ha kikapcsoltok egy kicsit. Hajrá, vidám készülődést kívánunk!