Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > 7+1 tipp, amivel egyedi lesz az esküvői ültetőkártya!
5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

7+1 tipp, amivel egyedi lesz az esküvői ültetőkártya!

Karácsony

Rengeteget foglalkoztatok a vendéglista összeírásával, de fogalmatok sincs, hogy milyenek legyenek az ültetőkártyáitok? Kisebb családi harc volt a vendéglista elkészítése, és alig várjátok, hogy az esküvői ültetőkártya témát pikk-pakk megoldjátok? Nem vagytok egyedül ezzel az ábránddal! Segítünk nektek eldönteni, hogy milyen kártyákat válasszatok a nagy napra!

Kristinus
Hirdetés

Tipp!

Jó, ha tudjátok, hogy a vendégek nagy része elteszi emlékbe a saját kártyáját, ezért ha köszönőajándékkal is készültök számukra, nyugodtan kössétek vagy helyezzétek az ajándékokat a kártya mellé!

Érdemes játszani a kártyák anyagával, színével, mintájával, és a rajtuk lévő szöveg betűtípusával, mert így igazán egyedi darabok kerülhetnek majd a szépen megterített, ünnepi asztalra. Lássuk, milyen tanácsok vannak a tarsolyunkban!

Dekor banner

 

Esküvői ültetőkártya

 

Miért szükséges az esküvői ültetőkártya?

Nem vagytok biztosak benne, hogy szükség van ültetőkártyákra az asztaloknál? Gondoljatok csak bele abba, hogy ha minden vendég oda ül le éppen, ahol megtetszik neki a hely. Garantáltan lesznek olyan székek itt-ott, amiket üresen hagynak.

Nem valószínű, hogy a násznép egyes tagjai örülnének annak, ha az este folyamán ők nem a családjukkal vagy a barátaikkal ülnének egy helyen, hanem velük kellene kitölteni ezeket a „réseket”, nem igaz? Az ültetőkártyákkal könnyedén megtalálhatja mindenki a maga helyét, és gördülékenyen mehet tovább a lagzi.

Ha igazán találékonyak vagytok, akkor elkülditek a vendégeknek előre az ültetés rendjét, így már otthon megnézhetik, hogy hol ülnek majd. Azt azért kössétek ki, hogy ez nem kívánságműsor, ezen már nem lehet változtatni, tehát nem lehet ide-oda helyezgetni a hóbortos nagynéniket, és a táncos lábú nagybácsikat!

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

 

Ültetőkártya tippek

 

1. Origami esküvői ültetőkártya tippek

Ha mindig is úgy éreztétek, hogy a papírhajtogatás bajnokai vagytok, és nem tarthat vissza benneteket semmi attól, hogy mind a 120 vendégnek egyedi hattyút/elefántot/orchideát hajtogassatok az esküvői ültetőkártya mellé, akkor vegyetek egy nagy levegőt, és vágjatok neki életetek legizgalmasabb origami hétvégéjének.

Tipp!

Nyugodtan vásárolhattok színes, mintás papírokat is, ebben az esetben nagyon mutatós, ha mindegyik figura más és más árnyalatban pompázik.

Ha nem vagytok ügyesek a hajtogatásban, de mégis ragaszkodnátok az origami ültetőkártyákhoz, keressetek fel egy profi dekor céget és kérjetek tőlük árajánlatot.

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

2. Tengeri herkentyűk

Vízparti, tengerparti szertartáshoz, és hajós témájú esküvőkhöz szuper választás, ha kagylókat, tengeri csillagokat használtok fel az ültetőkártyákhoz. Annyira népszerű ez a fajta dekoráció, hogy gyakorlatilag nincs olyan esküvői kellékeket forgalmazó cég, akinél ne tudnátok legalább 5-6 féle kagylós dekor közül választani!

Ha igazán stílusosak szeretnétek lenni, a neveket jelölő cédulákat kössétek a csillagokhoz kék, fehér vagy bordó színű szalagokkal, és igazítsátok az asztaldíszeket is ehhez a hangulathoz!

Az egész dekorációban visszaköszönhet a kagylós téma, amelyet felhasználhattok a szertartáson és a lagzin is. Sőt, akár a menyasszonyi csokorban is lehet helye egy-egy csodaszép tengeri kagylónak.

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

3. Kártyák parafadugókból

A baráti borozgatások után ezentúl ne dobjátok ki a parafadugókat, ugyanis szuper esküvői ültetőkártya tartó lehet belőlük. Nagyon praktikus és ötletes megoldás, emellett nagyon jól megy a vintage, a rusztikus, és a bohém esküvőkhöz is. Esetleg egy borászatnál tartjátok a lagzitokat? Akkor főleg érdemes használnotok a dugókat, nem csak ültetőkártyákhoz, de dekorációnak is.

Tipp!

A parafa és a csipke nagyon jó barátok, ezért ha azon gondolkodtok, hogy milyen díszítéssel és anyaggal lehetne a dugókat párosítani, akkor a csipkét mindenképpen vegyétek fel a listátokra!

Párosíthatjátok őket selyemvirágokkal és élő virágokkal is, illetve a borostyán is remek választás lehet.

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

4. Fa és toboz esküvői ültetőkártya ötletek

Ha szeretitek a natúr díszeket, és szívesen használtok pasztell színeket, tegyétek az ültetőkártyákat fából készült kis tartókba, esetleg tobozok mellé. Téli esküvőkhöz – talán mondanunk sem kell – nagyon passzolnak a tobozok és a tűlevelek, míg egy western témájú lagzihoz a fa mellé használhattok dekorációnak szalmabálákat, rafia köteleket, vagy akár önmagában zöldnövényzetet is.

Induljatok beszerzőkörútra!

Minden szolgáltatónál hozzájuthattok fából készült lapos korongokhoz, amelyek emberke, szív, vagy lufi formájúak is lehetnek. Ezek is ötletesek megoldásnak tűnnek, ha a kártyákhoz kötitek őket!

Ha egy téli esküvőhöz kerestek tippeket, ide kattintva könnyedén összerakhattok fejben egy bevásárlólistát!

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

5. Kövek és levelek

Ha szerettek kirándulni, vagy szívesen töltitek az időtöket vízparton, gyűjtsetek leveleket vagy kavicsokat, és használjátok fel őket az ültetőkártyákhoz. Nincs időtök gyűjtögetni, de megtetszett az ötlet? Vásároljátok meg őket készen, így nektek már nincs velük különösebb dolgotok, mint a neveket ráírni szépen egymás után.

Ezt a feladatot sem vállaljátok szívesen magatokra, mert nem túl szép a kézírásotok?

Bízzatok meg egy dekoratőrt ezekkel a feladatokkal! Meglátjátok, sokkal nyugodtabban készülődhettek az esküvőre, ha nem ti foglalkoztok minden aprósággal.

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

6. Klasszikus esküvői ültetőkártyák

Ragaszkodnátok a hagyományos ültetőkártyákhoz? Megtehetitek! A párok nagy része hasonlóan dönt! Rendeljétek meg őket a meghívókkal együtt, így könnyedén össze tudjátok hangolni a mintájukat és a színüket! Ha ugyanolyan papírból készülnek a meghívók, az ültetőkártyák és a menükártyák, akkor is ügyeljetek arra, hogy a betűtípus tökéletes legyen, mert ezzel tudjátok még inkább a stílusotokhoz igazítani a kártyákat!

Jó tanács!

Térképezzétek fel az esküvői dekorációkkal foglalkozó szolgáltatók kínálatát, és alaposan gondoljátok át, hogy milyen ültetőkártya mellett döntötök végül. Nem lesz könnyű dolgotok, mert hatalmas a választék!

5+1 esküvői ültetőkártya ötlet

7. Palackposta ültetőkártyák

Végtelenül aranyosak azok a picike üvegek, melyeknek a nyakához hozzákötik a vendégek nevét egyesével. Ezekhez az üvegekhez nagyobb mennyiségben nagyon kedvezményesen hozzájuthattok, és kedves üzenetet is hagyhattok bennük a násznép tagjainak.

Az elmúlt években nagyon divatos lett ez a megoldás, hiszen ha kreatívak vagytok, igazán egyedivé varázsolhatjátok őket. Parafadugókkal, kötelekkel és rafiával tökéletes “kártya” készülhet belőlük.

Tipp! 

Csapjatok a koszorúslányokkal egy csajos estét, és készítsétek el együtt ezeket a kis üvegeket. Kiválaszthatjátok közösen az írás betűtípusát is, csak ügyeljetek rá, hogy passzoljon az esküvői meghívóhoz és a menükártyához is.

Palackposta ültetőkártya

+1. Hobbi ültetőkártyák

Van olyan hobbi, ami annyira jellemző rátok, hogy szívesen kötnétek a nagy naphoz? Akár a kosárlabda, akár a golf, vagy az utazás áll hozzátok közel, nyugodtan engedjétek szabadjára a fantáziátokat. Keressétek meg a módját, hogyan lehet a legizgalmasabb egy ültetőkártya velük.

Készíthettek pici papírrepülőket a vendégek neveivel, vagy dekor golflabdákkal is jelezhetitek, hogy ki hányas asztalhoz üljön.

Mit gondoltok, ki tudtok találni valamilyen egyedi megoldást? Biztosak vagyunk benne!

Hobbi ültetőkártyák

Természetesen – ha nem szeretnétek – nem kell túlcifrázni az esküvői ültetőkártyák kinézetét. Arra azért mindenképpen figyeljetek, hogy a kártyák színe és stílusa passzoljon a dekorációhoz, illetve hozzátok is, mert különben nem lesz tökéletes az összhatás.

Persze nem az ültetőkártyák szerepelnek első helyen az elvégzendő feladatok listáján, de amikor már lefoglaltátok a helyszínt, a fotóst, a ceremóniamestert és a zenekart/DJ-t, hozzáfoghattok ehhez is. Jót fog tenni, ha kikapcsoltok egy kicsit. Hajrá, vidám készülődést kívánunk!

Fotók: pinterest.com

Karácsony

Témába vág

4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz! 4+1 pazar dekorációs tipp sátras esküvőkhöz! Ugye nektek is megfordult már a fejetekben, hogy milyen hangulatos lenne, ha sátras esküvőt tartanátok? Nem csodáljuk, egyre több pár dönt így, főleg azért, mert a sátras esküvőknek olyan varázsa van, ami ...
Örökcsokor – az életre szóló esküvői emlék Az esküvőtök után, esős napokon nemcsak a régi fényképeket lesz jó nézegetni bekuckózva, hanem minden apró kis emléket jó lesz kézbe venni, mely felidézi bennetek életetek legfontosabb napjának emlékeit. Az ültetőkártya, melyre szeretteitek nevei vol...
Esküvői virágkorona – a legizgalmasabb esküvői kiegészítő Gondolkodtatok esküvői virágkorona viselésén? Képzeljetek magatok elé egy gyönyörű, színes, illatos virágoskertet, ahol legszívesebben hosszú hónapokat töltenétek el boldogan üldögélve. Ugye milyen fantasztikus lehet az a hangulat, ami itt vár bennet...
TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz! Álomszép díszek, pasztellszínek, tengernyi virág és romantikus fények. A szabadtéri esküvők soha nem voltak annyira népszerűek, mint az elmúlt években, és ez a népszerűség minden bizonnyal egyre csak növek...
A napraforgó lesz az idei esküvők rózsája! Gondoltátok volna, hogy az esküvői virágdekorációban a napraforgó az új rózsa? Hihetetlen népszerűségének köszönhetően menyasszonyok százai gyűjtenek napraforgós dekorációs ötleteket, amelyekkel a megfelelő időben bombázhatják majd a dekoratőröket és...
Bájos virághiták – friss esküvői virágdekoráció trendek! A virágdekoráció olyan szelete az esküvőknek, ahol a lehetőségek tárháza szerencsére kimeríthetetlen. A virágfalak és a virágfüggönyök mellett külföldön nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban a virághinták, a virágos képkeretek és a koszorú formá...
Esküvői virágdekoráció – Árak, színek, ötletek! A virágok a legszebb díszei lehetnek egy esküvőnek, a rengeteg színnek és formának köszönhetően pedig gyakorlatilag a dekorációban és a menyasszonyi csokorban is bármilyen elképzelés megvalósítható belőlük. Mutatjuk a tökéletes esküvői virágdekoráció...
La Fleur By Nora – Esküvői dekoráció a Dunakanyarból! Amikor lehunyt szemmel elképzelitek magatok előtt várva várt esküvőtöket, ti is egy vintage világban jártok, ahol pasztell rózsaszín és fehér minden? Fonott kosarakból gyönyörű virágok omlanak a puha fűre, és a nap melegen süti az arcotokat? Ha belép...
Az esküvői dekoráció minden varázslata egy helyen Rengeteg lehetőség áll rendelkezésetekre az esküvői dekoráció tervezése során, és nagyon nehéz eldönteni, hogy milyen elemek jöhetnek szóba az esküvőtökön, és melyek nem. A díszítés kiválasztásához adunk egy kis útmutatót, reméljük, segítségetekre le...
DIY esküvői virágfal 7 egyszerű lépésben Esküvői dekorációs útmutató Az egyik legmutatósabb dekoráció, amit a szertartás és a fotózás közben egyaránt használhattok, a virágfal. Ha megfogadjátok a tanácsainkat, egyedi és kreatív mintákat varázsolhattok az esküvőtök napjára! Néhány év...
Bloom Budapest – varázslatos esküvői virágkoronák A virágkorona az egyik legnépszerűbb viselet napjainkban. Legyen szó esküvőről, lánybúcsúról vagy fesztiválokról, sokan választják ezt a kiegészítőt. Mi a Bloom Budapest segítségével készítettük el saját koszorúinkat, és egy remek délutánt töltöttünk...
A tökéletes menyasszonyi csokor titka A menyasszonyi csokor az esküvő legfontosabb virágdekorációja, és a menyasszonyok legszebb kiegészítője. Minden menyasszony tökéletes csokorról álmodozik, és általában már jóval az esküvő előtt tudják, hogy milyen árnyalatú és fajtájú virágokból fog ...