Biztos nektek is szemet szúrt már a sok lampion esküvői dekoráció, a szebbnél szebb inspiráló fotón. Azonnal beleszerettetek? Nem csoda! Egyszerre elegáns és bohó, letisztult, mégis látványos díszítő elem kültéren, és beltéren egyaránt. Ti is könnyedén megvalósíthatjátok a saját esküvőtökön, mutatjuk is, hogyan!

lampion esküvői dekoráció
Fotó: pinterest.com

Lampion esküvői dekoráció típusok

A lampion esküvői dekoráció nem csak és kizárólag a papír lampionokat foglalja magában. Ide tartozik minden olyan dekorációs elem, melyet felfüggesztve, hangulatos világításként használhatunk.

  1. Papírlampion, rizslámpa: Természetesen a legismertebb verzió a papírból készült rizslámpa búra, mely könnyedén, sok helyről beszerezhető, nagy szín – és méretválasztékban. Ha a papír verziót túl sérülékenynek tartjátok, találhattok a piacon textil lampionokat is, melyek jobban bírják az időjárási viszontagságokat.
  2. Üvegek: Nagyon sokszor, a strapabírósága miatt inkább üveg búrákat függesztenek fel a szabadtéri esküvőkön. Ezek lehetnek előre legyártott, különleges formájú darabok, de sima befőttes üvegek is. Nagyon elegáns összképet mutatnak.
  3. Kalitkák, lámpások: Ide tartoznak azok az alternatív lampionok, melyek fából, üvegből, fémből, vagy akár gyékényből is készülhetnek, a lényeg, hogy felfüggesztve átszűrődjön rajtuk a fény. A végeredmény sokszor emlékeztet buja, keleties hangulatra.

A lampionokba kerülhetnek égősorok, ledfüzérek, villanykörték és gyertyák is.

lampion esküvőre
Fotó: pinterest.com

Lampion esküvői dekoráció bérlése, vásárlása, árak

Ha lampion esküvői dekoráció fogja feldobni a nagy napon az összképet, először is el kell döntenetek, hogy ti magatok veszitek-e meg, vagy csak kibérelitek egy alkalomra.

Természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye, attól függően, hogy szeretnétek-e megtartani őket a nagy nap után is, vagy túladnátok rajta, esetleg teljesen felesleges lenne számotokra a későbbiekben. Az alábbi átlagárakkal érdemes kalkulálnotok:

lampion dekoráció
Fotó: pinterest.com

Vásárlás

Papírlampion: Bármilyen színben, szabályos bordázattal:

  • 25 cm átmérőjű: 450-600 ft/db
  • 35 cm átmérőjű: 600-800 ft/db
  • 45 cm átmérőjű: 850-1000 ft/db

A szabálytalan, rusztikusabb bordázatú papírlampion esetében minden méret 200-300 forinttal drágább.

Egyedi esküvői lampionok: Lyukacsos, csipkézett vagy sziromlamipon: 2000-10.000 ft/db

https://habosbabos.hu/virag-dekoracio/31-dekortipp-erdei-eskuvo

Világítós led lampion: Átlagos, 30 cm-es átmérőjű: 920-1500 ft/db

Külön is vásárolható ledes világítás, mely a lampionokba egyesével elhelyezhető, ezek 200-300 ft/db áron érhetőek el.

Kiegészítők: A világító lampionok mellé sokszor helyeznek egyéb felfüggeszthető dekorációs elemeket, melyekkel dúsabb lesz az összhatás.

Méhsejt gömb 30 cm átmérőjű: 630-750 ft/db

Papír pom-pom 35 cm átmérőjű: 420-500 ft/db

esküvői lampion
Fotó: pinterest.com

Bérlés

Textil lampion: A legtöbb dekorációs szolgáltatónál textil lampionokat tudtok bérelni, melyet nyugodtan használhattok kül–és beltéren egyaránt, mivel bírja a szelet, napsütést és esőt is. Emiatt picit magasabb az áruk.

  • 30 cm átmérőjű: 1500 ft/db
  • 40 cm átmérőjű: 1700 ft/db
  • 50 cm átmérőjű: 2500 ft/db
https://habosbabos.hu/eskuvotippek/vintage-eskuvo

Bérlés esetén számítanotok kell kaucióra, melyet az átvételkor kell kifizetni a bérleti díjjal együtt, de az esküvő után, amennyiben nincs sérülés, vissza is kapjátok.

Gyertyatartó lámpások: Ezeket a nagyobb lámpásokat a legtöbb esetben érdemes kibérelni, mérettől függően 500-1500 ft/db környékén mozog az áruk. Törés, sérülés esetén viszont meg kell térítenetek az eredeti vételárat, ami 3400-6000 ft/db környékén mozog.  

Hirdetés

A lampion esküvői dekoráció csodás összképet mutathat rusztikus, vintige, de elegánsabb hangulatú esküvőn is. Jól használható zárt térben, sátras esküvőn, tóparton, erdőben… Imádjuk a hangulatát! És, ti?

Borítófotó: https://www.leblogdemadamec.fr/