Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > Örökcsokor – az életre szóló esküvői emlék
Örökcsokor

Örökcsokor – az életre szóló esküvői emlék

Az esküvőtök után, esős napokon nemcsak a régi fényképeket lesz jó nézegetni bekuckózva, hanem minden apró kis emléket jó lesz kézbe venni, mely felidézi bennetek életetek legfontosabb napjának emlékeit. Az ültetőkártya, melyre szeretteitek nevei voltak írva, az esküvői meghívó, melyben hivatalosan is kijelentettétek, hogy örök hűséget fogadtok egymásnak, a hajdísz, mely menyasszonnyá koronázott benneteket, a szalvéta, melyre a közös monogramotok került… Ezen a listán követel helyet magának az esküvői örökcsokor!

Dekor banner

Örökcsokor

Ha behunyjátok a szemeteket, biztos, hogy magatok előtt látjátok a csodálatos menyasszonyi csokrotokat. Azonban hosszú évekig szinte lehetetlen megőrizni őket, még, ha figyelmesen kiszárítottátok, akkor sem. Az utóbbi 1-2 évben a színpadra léptek az örökcsokrok, melyek erősen megosztják a menyasszonyokat. Vannak, akik az élő virágra esküsznek, és fel sem merül bennük, hogy tartós menyasszonyi csokrot készíttessenek, és vannak, akik majd’ kiugranak a bőrükből, hogy a menyasszonyi csokruk is egy életre szóló emlékké válhat az esküvő után.

Gyertek velünk, és nézzétek meg közelebbről az örökcsokrokat, hogy a ti menyasszonyi csokrotok is olyan tartós lehessen, mint a szerelmetek…

Örökcsokor

Örökcsokor alapanyagai

Mindannyian emlékszünk az általános iskolai technika órákra, amikor papírból tulipánt hajtogattunk, majd szalvétából és krepp papírból megalkottuk a virág szárát és levelét. Most nagyon gyorsan felejtsük el ezeket az emlékeket, és még véletlenül se gondoljuk, hogy hasonló virágokból fog állni az örökcsokrunk! A hangsúly a tartósságon és természetességen van.

Egészen elképesztő alkotásokat rendelhetünk manapság, melyek selyemből, textíliákból, papírból, fonalból, faháncsból, csipkéből készülnek. Egyre azonban készüljetek fel! Amint meglátja a násznép az egyedi örökcsokrotokat, csak úgy záporozni fognak a kérdések: Ez tényleg nem igazi? Honnan rendelted? Miből készült? Megfoghatom?

Ha rajongtok az erdei hangulatért, gondoljatok csak bele, milyen csodálatos érzés lesz egy faháncsból, zsákvászonból, csipkéből készült csokrot a kezetekben tartani, ha pedig a fényűzést választjátok, jöhetnek a selyemből készített, kövekkel díszített virágkompozíciók.

Örökcsokor

Az örökcsokor előnyei

 • Tartós: Nem kell azon aggódni, hogy ki tudjátok-e szárítani a menyasszonyi csokrotokat, és egy díszkalitkában lelógatva meddig tudjátok tárolni, hogy tudjátok portalanítani, és hogy tudjátok megmozdítani úgy, hogy ne essen szét… Az örökcsokrotok valóban egy életre fog szólni!
 • Végtelen a lehetőség: Az alapanyagok széles választékának köszönhetően nincsenek határok! Olyan színű, olyan formájú és olyan méretű csokrot rendelhettek, amilyet csak szeretnétek!
 • Díszíthető: Persze egy élő virágból készült csokrot is lehet dekorálni, de az örökcsokorban az a jó, hogy például egy csipkéből készült virág már önmagában dekorálja a csokrot, pláne, ha feldobjuk egy kis szalaggal vagy gyönggyel…
 • Egyedi és megismételhetetlen: Csajok, valljuk be őszintén! Minden menyasszony arra vágyik, hogy az ő esküvője legyen a legszebb, a legegyedibb, és senki másnak ne legyen hasonló… Hát itt a remek lehetőség, hogy a csokrotok is megismételhetetlen legyen! Mivel kézzel készített darabokról van szó – és rengeteg természetes alapanyagot használnak – esélytelen, hogy még egy ugyanolyan csokor jöjjön veletek szembe egy másik esküvőn.

Örökcsokrot mindenkinek!

Természetesen nem csak a menyasszonyi csokor készülhet örökcsokorból! Rengeteg lehetőség van életre szóló emlékeket teremteni nemcsak magunknak, de a vendégeinknek is. Persze a főszerep mindig a jegyespáré, de ne feledkezzünk meg a legfontosabb mellékszereplőkről sem. Ha Oscart kaphatnak, kaphatnak örökcsokrokat is! Gondoljatok csak bele, milyen egységesek lesztek a csoportfotózáson!

 • Vőlegény: Természetesen a menyasszony mellett a legnagyobb hangsúly a vőlegényen van, így az ő zakózsebén díszelgő kitűzőnek kell a legdíszesebbnek lenni. Nem csak a szerelmetek, de a megjelenésetek is tökéletes lesz, és ugyanolyan tartós!
 • Örömanyák: Csodásan fog mutatni egy csuklódísz a kezükön, mely ugyanolyan stílusban készül, mint a menyasszonyi örökcsokor.
 • Örömapák: Igazán elegánssá és hangsúlyossá fogja tenni a megjelenésüket egy tartós virágból készített dísz kitűző.
 • Koszorúslányok: Remek összhangot teremt, ha hasonló örökcsokrot kapnak, mint a menyasszony, csak kisebb méretben.

Örökcsokor

 • Vőfélyek: Nagyon egységesen fognak mutatni, ha mindenkinek ugyanolyan kitűző díszíti a mellényzsebét. Készüljön ugyanolyan virágból, mint a koszorúslányok virágcsokra.
 • Tanúk: Jelezhetjük a fontosságukat egy gyönyörű egyedi csokorral, csuklódísszel, vagy kitűzővel, amely hasonlít a többiekére, de mindenképpen díszesebb azoknál.
 • Köszönőajándék örömszülőknek: A legklasszikusabb köszönőajándék mai napig egy szál virág az örömszülőknek, de gondoljatok bele, mennyivel nagyobb lesz az öröm, ha az a szál virág sosem hervad el.
 • Dobócsokor: Mindannyian álltunk már a szingli csajok táborában, és halált megvető bátorsággal vetődtünk, hogy elkapjuk a menyasszony csokrát. Egyre nagyobb divat külön dobócsokrot készíttetni – teljesen érthető okokból – és, ha az is a menyasszonyi örökcsokor kicsinyített mása, hatalmas örömet szerezhetünk a szerencsésnek!

Örökcsokor

Nevezzetek nyugodtan szentimentálisnak, de szívet melengető a gondolat, hogy majd egyszer, amikor a gyerekeink vagy unokáink lépkednek az oltár elé, esetleg a mi menyasszonyi örökcsokrunkat tartják a kezükben, mint valami régit, vagy valami kölcsön kapott családi örökséget… Hiszen ebben rejlik az életre szóló emlékek varázsa!