Gondolkodtatok esküvői virágkorona viselésén? Képzeljetek magatok elé egy gyönyörű, színes, illatos virágoskertet, ahol legszívesebben hosszú hónapokat töltenétek el boldogan üldögélve. Ugye milyen fantasztikus lehet az a hangulat, ami itt vár benneteket? Gondoskodjatok róla, hogy a menyasszonyi szetteteken is érezni lehessen ezt az üde, légies és pezsgő vidámságot!

Dekor banner

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb esküvői kiegészítője a virágkorona, ami a menyasszonyok hajában olyan csodásan mutat, hogy nehezen találni ehhez fogható szépséget. Ne várjatok sokáig, tervezzétek meg, hogy milyen menyasszonyi ruhában szeretnétek kimondani a boldogító igent, és válasszátok ki hozzá a legizgalmasabb kiegészítőket! A virágkoronával pedig mindenképpen számoljatok, mert elképesztő ereje van a jelenlétének!

Esküvői virágkorona

Virágkoronát minden menyasszonynak!

A virágkoronában az a fantasztikus, hogy tulajdonképpen mindenkinek jól áll, attól függetlenül, hogy rövid vagy hosszú a haja, szőke, barna vagy vörös. Selyemvirágból, és élő virágból is gyönyörű koronák készülnek, ezért ahhoz, hogy el tudjátok dönteni, hogy ti milyet szeretnétek, gondoljátok át, hogy

  • mennyi ideig szeretnétek viselni a koronát
  • néhány nappal/héttel később is szükség lesz-e rá az esküvői fotózásnál
  • el szeretnétek-e tenni emlékbe
  • milyen virágból és milyen áron szeretnétek elkészíttetni

Egyes menyasszonyok egyértelműen az élő virágra szavaznak, sokan pedig praktikus okokból jobban hajlanak afelé, hogy selyemvirágot viseljenek a hajukban. Ha ezeket a szempontokat mérlegeltétek, akkor már nem lesz nehéz a választás, ugyanis a külalakot tekintve gyakran semmi különbség nincs a kettő között.

Közelről megnézve persze látni lehet, hogy élő virág korona van-e a fejeteken, ezért ha nem szeretitek a művirágot, mondjatok le róla, mert garantáltan zavarni fog benneteket, akárhányszor belenéztek a tükörbe.

Jó tanács!

Ha elképzelni sem tudjátok, hogy vajon illik-e hozzátok a virágkorona, vásároljatok egy párszáz forintos változatot magatoknak, amit fel tudtok otthon próbálni többször is, és ha tetszik a hajatokban, akkor ezután bátran megvehetitek a minőségi, elegáns változatát.

Esküvői virágkorona

Esküvői virágkorona

Mire ügyeljetek, mikor kiválasztjátok?

Vannak olyan menyasszonyi ruhák, amelyekhez kisebb méretű, natúr virágkoronát ajánlunk csak, főként azért, hogy ne legyen kaotikus az összkép a strasszokkal, flitterekkel, és más díszítőelemekkel. Emellett természetesen a színeknek is tökéletesen kell passzolniuk egymáshoz. Amennyiben az esküvő alapszíne például a lila, akkor ehhez egy kevésbé harsány, nem túl élénk színű korona illik, míg egy fagyisárga főszín mellé egy vidám narancsos-vöröses korona is elképesztően jó választás lehet.

Vannak olyan nők, akik nem tudnak viselni a fejükön úgy egy virágkoronát (vagy tiarát), hogy az valóban feltűnő és elegáns legyen. Erről senki nem tehet, egyszerűen személyiség, és stílusfüggő az, hogy passzol-e hozzátok ez a gyönyörű esküvői kiegészítő, vagy sem.

Ha nem érzitek magatokat jól benne, játsszatok el azzal a gondolattal, hogy csak zöld növényzetből készült korona kerül a hajatokba, esetleg néhány nagyon pici fejű, hófehér virággal. Amennyiben így is azt érzitek, hogy nem az igazi az összkép, ne erőltessétek, a koszorúslányok még mindig viselhetik a hajukban ezt a finom kiegészítőt.

Esküvői virágkorona

Esküvői témák, izgalmas színek

A vintage, a rusztikus és a tengerparti stílus mellett a kissé bohém, és a komolyabb, elegánsabb esküvőkön is nyugodtan viselhettek virágkoronát, amihez a többi virágdekoráció színét is és stílusát is érdemes hozzáigazítani. Ebben nagy szerepet játszik az, hogy milyen színűek a csokrok, és a szertartás helyszínén lévő virágdíszek. Akkor lesz igazán szép minden, ha nem üt el egymástól sem a szín, sem a stílus sem pedig a hangulat.

Tipp!

Ha színes virágkoronára vágytok, nézelődjetek a virágüzletekben! Látni fogjátok, hogy sokkal több árnyalat közül választhattok, mint gondolnátok, ez pedig határtalan kreativitásra ösztönözhet benneteket. A korallszín, a levendula, és a napraforgó sárga biztosan jó döntés idén!

Esküvői virágkorona

Most már értitek, hogy miért emlegettük azt a bizonyos színes virágoskertet? Ha beleszerettek a virágkoronákba, igen nehéz kiválasztani azt a virágot és azt az árnyalatot, ami tökéletesen illik majd hozzátok. Tengernyi virág között először úgy fogjátok érezni, hogy legszívesebben minden órában újabb és újabb koronát szeretnétek viselni.

Tudjátok mit? Készíttessetek a menyecskeruhához egy második koronát, így nem szakad meg a szívetek, miközben meghozzátok a végső döntést!

Fotók: pinterest.com