Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > 18+1 mesés tavaszi esküvői dekoráció tipp!
Tavaszi esküvői dekoráció

18+1 mesés tavaszi esküvői dekoráció tipp!

A tavaszi esküvői dekoráció szépsége általában az egyszerűségében rejlik. Rengeteg virág, pasztell színek, cserepes növények, romantikus hangulatú helyszín dekoráció és vintage stílus jellemzi.

Mutatjuk, melyik lesz idén a 18+1 dekorációs tipp, ha tavaszi esküvőt terveztek!

Dekor banner

Tavaszi esküvői dekoráció

1. Virágos asztaldíszek

Talán a leginkább kézenfekvő tavaszi esküvői dekorációs elem a virág. Ebben az évszakban a párok általában az élővirág mellett teszik le a voksukat, ami nem csoda, hiszen ilyenkor rengeteg csodás virág közül lehet választani.

A rózsa, a tulipán és a liliom mellett mindenképpen érdemes a gyöngyvirágon és a cseresznyevirágon is elgondolkodni. Remekül mutatnak az asztalokon, és a dekoráció más részeként is.

Hirdetés

Még nem döntöttetek az esküvői virágdekoráció kapcsán semmiről? Ide kattintva hasznos gyakorlati tippeket kaphattok az árakról és a virágfajtákról is!

Használjátok a fantáziátokat!

2. Virágszőnyeg

Persze igen költséges megoldás, de egyre több pár ragaszkodik a csodaszép virágszőnyeghez, főleg a szabadtéri ceremónia helyszínén.

Ha megtetszett nektek az ötlet, kérdezzetek meg egy dekoratőrt, vagy virágkötőt arról, hogy mennyire bonyolult a megvalósítása, majd döntsetek ehhez mérten. Az biztos, hogy önmagában ez az egyetlen tavaszi esküvői dekoráció is hihetetlenül romantikussá varázsolja a szertartás helyszínét.

3. Boldogságkapu

A szertartáshoz és a fotózáshoz is bátran használhatjátok, mint dekorációs elemet. Igazán látványos, könnyen lehet a színeivel variálni, és ezerféleképpen díszíthető.

Egy erdőben, tóparton, de akár a tengerparton is központi elem lehet, tipikus modern esküvői megoldás.

4. Virágfal

A virágfal a boldogságkapuhoz hasonlóan nagyon kreatív díszítőelem, szinte biztos, hogy a szertartás és a fotózás után a vendégek is fényképezkednek majd vele.

Élővirágból és selyemvirágból is készülhet, elkészítése igen sok időt vesz igénybe. A virágok fajtájától függően egy virágfal ára a 100.000 forintos összeget is elérheti.

DIY esküvői virágfal 7 egyszerű lépésben

5. Vintage keretek

A fotózáshoz és a vintage hangulathoz az egyik legszebb és legkreatívabb kiegészítő lehet egy fa képkeret.

Használhattok régi, hatalmas kereteket, és apróbbakat is, akár virággal feldíszítve. Vásárokban, piacokon és az interneten is rábukkanhattok kincset érő darabokra!

6. Fotófal

Gondolkodtatok már azon, hogy milyen látványos lehet egy esküvői fotófal a tavaszi esküvői dekoráció elemeként?

Bérelhettek vagy vásárolhattok polaroid gépeket, így a vendégek egy hatalmas fotós vendégkönyvet készíthetnek számotokra a nagy nap végére. Egy kis zöldnövényzettel maga lehet a megtestesült tavaszi romantika.

7. Virágékszerek

Az elmúlt 1-2 évben teret hódítottak maguknak a virágékszerek, nem véletlenül. Nagyon mutatós darabok, melyek kiemelik a tavaszi virágdekoráció légiességét, és a menyasszony személyiségét.

A virágokból készült karkötők, nyakláncok, virágkoronák és gyűrűk nem csak a menyasszonyi, de a koszorúslány ruhák díszei is lehetnek. Az áruk változó, 4.000-40.000 között is mozoghatnak (virágtól és az ékszerek számától függően).

Esküvői virágékszerek

8. Virághinta

Bár sok haszna valójában nem lesz az esküvőn, mint dekorációs elem, gyönyörű. A fotózásnál garantáltan főszerepet játszik majd, a gyerekek pedig biztosan oda lesznek ezért a különleges kiegészítőért.

Az elkészítését minden esetben bízzátok profi virágkötőre, mert igen nagy munka, ráadásul nagyon stabilnak és biztonságosnak kell lennie fellógatva. Senki nem szeretne az esküvője napján kórházba kerülni egy lábtöréssel, nyilván ti sem!

Esküvői virágdekoráció trendek

9. Lampionok

Az örök romantikus darabok, amelyek beltéri és kültéri dekorációs tárgyként is remekül használhatóak.

Rengeteg színben és méretben találkozhattok velük, így könnyedén igazíthatjátok az esküvőtök fő színeihez és hangulatához őket. Passzolnak a virágokhoz és az égősorokhoz is, kár lenne kihagyni őket a számításból.

10. Lágy anyagok

A tavaszi esküvői dekoráció legjobb barátai a könnyed, lágy esésű anyagok. A párok általában a fehér, ekrü, púderrózsaszín és a fagyisárga mellett döntenek, de a jégkék és a menta is nagyon divatos árnyalatok.

A székleplek, székszoknyák és a mennyezetről lelógatott könnyed kendők általában ezekben a színekben pompáznak.

11. Pasztell színek

És ha már a színeknél tartunk, nem véletlenül soroltunk fel az imént csupa-csupa pasztell árnyalatot.

A tavaszi virágok mellett ezek a színek mutatnak a legjobban, ráadásul hatalmas belőlük a választék a meghívó-, menükártya-, és köszönőkártya papírok között is.

12. Gyertyák

A lampionok és égősorok mellett a gyertyák mutatnak legszebben a tavaszi dekorációban. Meleg fényüknek köszönhetően bensőségessé teszik a hangulatot, és az asztalokon is csodásak lesznek.

Nyilvánvalóan a hófehér gyertyák a legszebbek, és ezek passzolnak mindenhez, de más árnyalatokban is beszerezhetitek őket.

13. Vintage bútorok

Régi képkeretek, faajtók, fotelek, utazóládák és szekerek is szerepet kaphatnak a dekorációban, egy kis virággal feldíszítve.

Túrjátok fel érte a nagyszülők padlását, vagy az ócskapiacokat. Higgyétek el, érdemes. Fotózáshoz is szuper kiegészítők lesznek!

14. Vidám konfettik

A szárazvirágokból kiváló konfetti lehet, ezt ne feledjétek!

A koszorúslányok kosarába mindenképpen kerüljön majd belőlük bőven, de adhattok a vendégeknek is előre elkészített pasztellszínű tölcsérekben. Nem túl költséges kiegészítő, de nagyon látványos.

15. Sátras esküvő

A legdivatosabb esküvők az elmúlt években egyértelműen a sátras esküvők lettek.

A sátrakat nagyon szépen lehet dekorálni, hűvös időben is remekül beválnak, és passzolnak a tavaszi romantikus hangulatú elképzelésekhez is.

Sátras lagzit terveztek? Az árakért, és a gyakorlati tippekért kattintsatok ide!

16. Virágfüggöny

Ahogyan a virágfal és a boldogságkapu, úgy a virágfüggöny is nagyon ötletes tavaszi esküvői dekoráció. Itt szintén szóba jöhetnek az élő és a selyemvirágok is, attól függően, hogy nektek melyik tetszik jobban.

Ügyeljetek rá, hogy a virágfüggöny színei passzoljanak a virágdekoráció más eleméhez is, így a menyasszonyi csokorhoz, virágkoronához, és a helyszín dekorációjához is.

17. Fa bútorok

A régi létrák, és régi szekrényajtók nagy segítségetekre lesznek a dekoráció megálmodása közben. Nagyon izgalmas kiegészítők lehetnek, amelyeket egy-egy régi bádogkanna, vagy petróleumlámpa még hangulatosabbá tehet.

Rögzítsétek őket biztonságosan, és esküvő után még a lakásotokban is találhattok nekik helyet.

18. Üveg vázák

Az üveg vázák, üveg virágtartók szerény, de látványos dísztárgyak. Minden színhez mennek, sokféleképpen lehet őket használni, és egy kis rafiával megbolondítva még a rusztikus stílusú lagziknak is központi elemei lehetnek.

Apropó! Rusztikus lagzit terveztek? ITT máris adunk hozzá néhány remek tippet!

19. Kosarak, és ládák

Végezetül, de nem utolsó sorban a fonott kosarak, és faládák következnek. Bérelhetitek őket dekorációs cégektől, de az is lehet, hogy otthon is van belőlük néhány, amit használni tudtok.

Virágokkal, fotókkal, és lámpásokkal is gyönyörűek lesznek.

Ugye már egyáltalán nem lebeg a fejetek fölött kérdőjel a tavaszi esküvői dekorációt illetően? Reméljük, megtaláltátok a stílusotokhoz illő darabokat és ötleteket!

Fotók: pinterest.com