Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz

TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz

TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz!
Álomszép díszek, pasztellszínek, tengernyi virág és romantikus fények. A szabadtéri esküvők soha nem voltak annyira népszerűek, mint az elmúlt években, és ez a népszerűség minden bizonnyal egyre csak növekszik majd. Ahhoz, hogy a helyszín dekorációja megfelelően tükrözze az esküvő hangulatát, szükségetek lesz egy remek tervre, és rendkívül mutatós dekorációs elemekre.

Dekor banner

Attól függően, hogy mennyire szeretnétek hangsúlyos dekort, többféle díszítés, szín és anyag közül választhattok. Előfordulhat, hogy nehezen tudtok dönteni, de sajnos ez teljesen érthető, mi is legalább száz helyszínt rendeztünk be fejben, mikor elképzeltük, milyen lehet a tökéletes szabadtéri dekoráció.

Készíts költségvetést!

Készítettünk egy kis ütemtervet a dekor megálmodásához, ezt érdemes követni, mielőtt megrendeltek minden olyan díszt, ami megtetszik nektek. Higgyétek el, pillanatok alatt akár milliós összeget is össze lehetne hozni a számtalan pazar dísznek köszönhetően. Csigavér, és költségvetés. Ez a recept, aztán ugorjatok fejest az élvezetekbe!

Hirdetés

1. Tanácsos előzetesen egy költségvetést készíteni, hogy tudjátok, mennyit szeretnétek elkölteni a dekorációra.

2. Ehhez több szolgáltatótól és dekoratőrtől is érdemes árajánlatot kérni, ezért vázoljátok fel nekik az ötleteiteket, elvárásaitokat, és fogadjátok meg a tippeket és tanácsokat is, amiket kaptok.

3. Miután megkaptátok az árajánlatokat, mérlegeljétek, hogy melyiket választjátok. Ne csak az árakat vegyétek figyelembe, hiszen a minőség, a kreativitás és az egyediség ugyanolyan lényeges szempontok! A minőség az elsődleges, ez legyen a legfontosabb! Így már a költségvetésetek is sokkal átláthatóbb lesz, és „kézzel fogható” érvekre tudtok támaszkodni.

TOP3 dekorációs tipp szabadtéri esküvőkhöz

A legnépszerűbb szabadtéri dekorációk közé tartoznak a lampionok, a különféle lámpások, és a kreatív virágdekorációk. Ehhez mutatunk nektek egy kis inspirációt!

1. Vidám, színes lampionáradat

Lejárt a régi, lufikhoz hasonlító csúfságok ideje, napjainkban rengeteg jó minőségű lampiont lehet kapni, a legkülönbözőbb színekben és mintákkal. A helyszín méretétől függ, hogy mennyit kell rendelni belőlük, de csak akkor mutatnak jól, ha látványos helyre teszitek őket. Lelógathatjátok a fákról, de a széksorok mellé is tehetitek őket, sőt, akár virágokkal díszített verziót is választhattok, így a legkülönbözőbb színekkel dekorálhatjátok a szertartás helyszínét.

Érdemes megfontolni, hogy a lagzi helyszínéhez is ilyen lampionokat használtok-e, mert a termeket legalább annyira látványosan fel lehet velük díszíteni, mint a kerteket.

2. Romantikus lámpások

Igazán meghitt hangulatot varázsolhattok néhány jól megválasztott lámpással, ha szürkületkor, vagy este szeretnétek kimondani a boldogító igent. Gyertyákat is használhattok a dekoráláshoz, de jobban jártok, ha nem kell folyamatosan szemmel tartani a világítást, és inkább a biztonságosabb fényforrások között keresgéltek. Használhattok világító lampionokat, vagy LED füzéreket, amelyekkel körbetekerhetitek a fákat, vagy akár üvegedényekbe is tehetitek őket. Nagyon mutatósak lesznek!

Tipp!

A nagyobb területen fekvő szabadtéri helyszíneket viszonylag nehéz látványosan feldíszíteni, ám ha megbíztok vele egy profi dekoratőrt, garantáltan imádni fogtok minden részletet!

3. Kreatív virágdekorációk

Borítsátok virágba a széksorokat, és a boldogságkaput, de ne feledkezzetek meg a virágszőnyegről sem! A lehetőségek száma végtelen a számtalan virágfajtának köszönhetően, évszaktól függetlenül csodaszép megoldások születhetnek. Népszerűek a kisebb és nagyobb virágkoszorúk, virághinták és virágfüggönyök is, nem véletlenül, hiszen elképesztően szépen mutatnak.

Ugye nektek is megakadt már a szemetek egy-egy ilyen szépségen? Nem csodáljuk! Fotózáshoz is remekül fel tudjátok őket használni, az esküvői képeken gyönyörűek lesztek a virágtengerben!

Reméljük, már pontosan tudjátok, hogy milyen dekorációt szeretnétek a szabadtéri esküvőtökhöz, ha pedig mind a három változat megtetszett, nyugodtan kombináljátok őket, a jó ízlés határain belül. Úgy tartják – és mi is ezt valljuk, hogy – a kevesebb néha több, de a virágdekorációval nem lőhettek mellé!