Már a tulipán csokor gondolatától is mosolyognotok kell, mert egyszerűen imádjátok ezt az egyszerű, ugyanakkor egyszerűségében is csodaszép virágot? Szeretnétek, ha az esküvőtökön is főszerepet játszana? Remek gondolat. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

Dekor banner

Tulipán csokor – menyasszonyi csokor tulipánból

Egy profin elkészített tulipán csokor a menyasszonyi ruha egyik legszebb kiegészítője lehet, de az esküvői dekoráció és a koszorúslányok csokra is készülhet ebből a virágból.

Napjainkban egyre több menyasszony dönt úgy, hogy tulipánból készíttet csokrot magának. Mindazonáltal a tulipán csokor nem újkeletű esküvői kiegészítő, és a tulipán esküvői virágdekoráció sem új hóbort. Mutatjuk miért!

Tulipán csokor esküvőre

Tulipán, a szerelem jelképe

A közel-keleti kultúrákban már i.e.3. évszázadtól megtalálható a tulipán ábrázolása. A hatszirmú kelyhek mint a nőiesség és a szerelem motívumai jelentek meg a képzőművészetben.

Bár sokan talán Hollandiához, és Németországhoz kötik a virágot, már az Oszmán Birodalomnak is a tulipán volt az emblémája.

Hirdetés

A Kárpát-medencében szintén jelentős szerepet töltött be a virág a magyar népművészetben, ládákon, hímzéseken és kapukon is megtalálható a motívum a mai napig. A tulipán hazánkban szintén a férfi és a nő egységét, a termékenységet, és a szerelmet jelképezte.

Ha tehát a menyasszonyi csokor álmotok egy szerény, de mutatós tulipán csokor, akkor azzal erre az egységre is utaltok. Még ha nem is kifejezetten ez volt vele a célotok.

Tulipán menyasszonyi csokor

Tulipán csokor – virágfajták, színek

Ha tulipán csokor az álmotok, készüljetek fel rá, hogy a virágkötő biztosan meg fogja kérdezni tőletek, hogy milyen tulipánból szeretnétek. És bár a hazai virágboltokban közel sem kapható annyi fajta, amennyi a világon létezik, jó, ha legalább tisztában vagytok a lehetőségekkel.

Érdekesség!

Napjainkban közel 5500 tulipán fajtát tartanak számon, de már az 1600-as években is több mint 1000 fajtáját különböztették meg.

A tulipánok színe és formája ma már nagyon változatos, de ezt akár a kertben található tulipánok között is észrevettétek már.

A korai fajták többnyire alacsonyabbak, mint a később virágzó tulipánok nagyobb és feltűnőbb virágokat hoznak.

Tulipán esküvői csokor

A színek tekintetében még csak népszerű színekről sem beszélhetünk igazán, hiszen a sárga, a piros, a lila, a rózsaszín, a pink és a fehér egyaránt nagyon keresett. Emellett kék, de még zöld színű virággal is találkozhatunk köztük.

Az esküvői dekorációban és a menyasszonyi csokorban azonban azt lehet mondani, hogy főleg a rózsaszín és a fehér dominál. Esetleg a kettő együtt.

Tulipán csokor koszorúslányoknak

A vőlegény és a tanúk kitűzője általában az esküvői szokásokat követve ezzel a színnel harmonizál, ahogyan a virágdekoráció többi eleme is.

Ha a koszorúslányok kezébe is tulipán csokor kerül, abban gyakran azért a pink és a lila is szerepet kap (ha nem is hangsúlyosat).

Tulipán dekoráció esküvőre

Tulipán csokor árak

A csokor árak virágkötőnként eltérhetnek egymástól, ezt ne felejtsétek el. Ám azt tartsátok szem előtt, hogy ami gyanúsan olcsó, az nem véletlenül gyanús.

Mi Ormándy Nórát, a nagymarosi La Fleur by Nora virágüzlet tulajdonosát faggattuk ki a tulipán csokor árak kapcsán.

Egy esküvői tulipán csokor általában 13.000-15.000 forintnál kezdődik, de a határ a csillagos ég, hiszen sokféle virággal és más extrákkal is lehet színesíteni a csokrot. Ez az ár általában télen-nyáron megegyezik.

Fehér tulipán csokor

Fontos infó!

Tudtátok, hogy a tulipán a vágás után akár 1-2 centit is nőhet még? Éppen ezért ne álljatok neki ti magatok a csokor elkészítésének, a csokor akkor lesz teljes és kompakt, ha profi virágkötőre bízzátok.

Ez egyébként minden menyasszonyi csokor elkészítésére érvényes. Ne ezen az esküvői kiegészítőn spóroljatok. Elvégre végig szem előtt lesz majd a ceremónián, és az esküvői fotózáson is!

Tulipán csokor árak

Ahogyan írásunkból is kiderül, teljesen mindegy, mikor lesz a nagy napotok, a tulipán csokor, mint menyasszonyi csokor, minden évszakban mesés kiegészítő lehet.

Döntsétek el, hogy melyik árnyalat áll hozzátok a legközelebb, és keressetek egy szakképzett virágkötőt, aki a lehető legszebb csokrot varázsolja nektek belőle.