Habosbabos Esküvői Magazin > Virág & dekoráció  > Varázslatos koronákat készítettünk a Bloom Budapesttel

Varázslatos koronákat készítettünk a Bloom Budapesttel

A virágkorona az egyik legnépszerűbb viselet napjainkban. Legyen szó esküvőről, lánybúcsúról vagy fesztiválokról, sokan választják ezt a kiegészítőt ahhoz, hogy feldobják szettjüket. Mi a Bloom Budapest segítségével készítettük el saját koszorúinkat, és egy remek délutánt töltöttünk el a virágtengerben.

Kristinus

Azért könnyű virágokkal dolgozni, mert akkora a választék, hogy biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző színeket és persze formákat. A menyasszonyok előszeretettel választják a dekoráció fő elemének a virágokat az esküvőn, hiszen nem csak a díszlet lesz tőlük üde és egyedi, de a fotózáson is remek kellékek lehetnek. A virágkoszorú mind a menyasszonyok, mind pedig a koszorúslányok hajában szépen mutat, ha megtalálják hozzá a legtartósabb és számukra legkülönlegesebb változatot. Lehetőségünk volt együtt elkészíteni ilyen koszorúkat a Bloom Budapest tulajdonosaival egy szép nyári délutánon, ahol nagyon jól éreztük magunkat.

Dekor banner

Mi is az a Bloom Budapest?

A Bloom Budapest egy DIY workshop szervező cég, amit Maklári Fanni és Kiss Betti vezetnek. Mivel mindketten bővelkednek ötletekben, ezért már nem csak családi körben szerettek volna alkotni, hanem szerették volna, ha tágabb körben is megismerik munkáikat. Először virágkorona készítő workshopokkal kezdtek foglalkozni, mert felmérték, hogy mekkora igény van a szépen elkészített, egyedi koszorúkra akár esküvőkön, akár lánybúcsúkon vagy éppen különféle fotózásokon.

Azoknak, akiknek nincs igazán kézügyessége vagy türelme a koszorúk elkészítéséhez, a lányok szívesen megcsinálják saját maguk is a koronákat, a legkülönbözőbb méretben és színekben. Egyedi kéréseket is teljesítenek, vagyis ha valaki például egy gót stílusú esküvőt álmodott meg magának, annak is szívesen szolgálnak ötletekkel. A későbbiekben tervezik portfóliójuk bővítését, így szezonális workshopok is lesznek.

Hogyan készül a menyasszonyi virágkoszorú?

Bátran állíthatom, hogy a legügyetlenebb DIY rajongók is belevághatnak, mert Fannitól és Bettitől sok segítséget fognak kapni. Mikor megérkeztünk a workshop helyszínére, egy virágokkal és koszorúkkal megrakott asztal fogadott bennünket, tele rózsaszín, fehér, pink, bordó, kék szirmokkal és apró zöld levelekkel. Élő és selyemvirágból egyaránt el lehet készíteni a koronákat, ezért csak a fantázia szabhat határt az alkotásnak. Esküvőkön a menyasszonyok jobban preferálják az élő virágokat, de kánikulában talán érdemesebb a selyemvirágok közül választani. Mi is így tettünk és persze nem titkolt szándékunk volt, hogy még számos alkalommal viselhessük a koronákat különféle rendezvényeken, fotózásokon.

Az asztalon álló gyönyörű bádog kannákban pasztell rózsaszín fürtös rózsák sorakoztak, melyek egy rövid pillanatra majdnem elcsábítottak bennünket, de tény, hogy 38 fokban nem tudtuk volna őket hetekig használni. Mivel egy tüneményes, pici kislánnyal érkeztünk a workshopra, nagyon szerettünk volna olyan koszorút is készíteni, amiben utána róla is készülhetnek majd fotók. Szerencsére már a készületeknél láttuk, hogy a koszorúkat a fejünk körül szalaggal kell majd megkötni, így tetszőlegesen lehet állítani a méreten (vagyis kölcsönadhatjuk majd a barátnőknek is). Fehér és pasztell rózsaszín koronákat csináltunk, az egyikbe pedig került egy kis kék árnyalat is, ugyanis egy menyasszonynak készült (és valami kék mindenképpen szükséges a nagy napon).

Ahogy sorban rögzítettük a virágokat a drótra, kiderült számunkra, hogy ha egyszer rájövünk a technikára, akkor viszonylag gyorsan haladhatunk vele és elég stabil lesz a korona ahhoz, hogy egy egész napot kibírjon egy esküvőn, még tánc közben is. A virágoknak köszönhetően pedig tulajdonképpen nem lehet rossz képeket készíteni, ha ilyen szuper kelléket viselünk magunkon.

Az idő gyorsan elszállt alkotás közben a vidám társaságnak köszönhetően és öröm volt hallgatni, ahogy Fanni és Betti a terveikről beszélnek. A Bloom Budapestet érdemes felkeresnetek akár egy saját, különleges virágkorona készítése miatt is, de azt tanácsoljuk, hogy kövessétek nyomon munkájukat további nyerő ötletek bezsebeléséhez.