Top 15 zene esküvői nyitótánchoz! Az esküvői nyitótánc olyan esküvői szokás, amely a tengerentúlról érkezett hozzánk, és manapság szinte minden esküvő szerves része. A zene kiválasztásánál mindenképpen törekedjetek arra, hogy saját érzéseiteket, és ízlésvilágotokat tükrözze.

Zene banner

Természetesen nem kötelező nyitótáncot táncolni. Ha legszívesebben egész este a ruhatárban bujkálnátok a táncos lábú rokonok elől, de mégis tánccal szeretnétek megnyitni a lakodalmat, akkor bízzátok ránk a választást! Rengeteg kedvenc zenétek van, de nem tudjátok, mi passzolna leginkább a nyitótánchoz? Ha nem szeretnétek tánctanárhoz járni a nagy nap előtt, de szívesen lassúznátok egy meghitt számra a táncparkett közepén, szemezgessetek bátran tippjeink közül!

A lagzi helyszínén mindenképpen érdeklődjétek meg még hetekkel az esküvő előtt, hogy milyen adathordozón kell vinni a zenét, nehogy probléma adódjon abból, hogy nem tudják lejátszani. Innen pedig már tényleg a tiétek a pálya. Mutatjuk a “Top 15 zene esküvői nyitótánchoz” összeállításunkat!

Top 15 zene esküvői nyitótánchoz

Top 15 zene esküvői nyitótánchoz

 1. Republic – Szeretni valakit valamiért

Az 1990-ben alakult magyar rock együttes 1991-es száma, a Szeretni valakit valamiért talán az egyik legnépszerűbb szerelmes dal hazánkban. A szövegét, (melyet Bódi László írt) kívülről fújja szinte mindegyikünk, így nem lenne csoda, ha ezt a számot választanátok legszívesebben a nyitótánchoz.

 1. Auth Csilla & Szolnoki Péter – Úgy féltelek

A Bon-Bon énekese és Auth Csilla duettje 1999-ben debütált, és azóta is töretlen a népszerűsége. Sokan azért választják a nyitótánchoz ezt a számot, mert a szövege önmagában is egy vallomás.

 1. Michael Bolton – When a man loves a woman

A When a Man Loves a Woman egy 1994-es amerikai romantikus dráma filmzenéje, amelyben Andy García és Meg Ryan játszanak főszerepet. Talán senkinek nem kell bemutatni a lassú számot, ami az elmúlt, több mint húsz évben rengeteg esküvőn csendült már föl.

 1. Scorpions – When you came into my life

A klasszikus rock kedvelőinek figyelmébe ajánljuk a Scorpions 1997-es számát, ami bár már 20 éves, ugyanolyan népszerű, mint annak idején. A vagányabb párok akár mezítláb is táncolhatnak rá a teremben.

 1. John Legend – All of me

Az amerikai énekes és zongorista 2013-ban megjelent kislemezén szerepelt az a szám, ami az elmúlt évek leggyakrabban választott nyitótánc- (és bevonuló) zenéje. Talán nem is kell magyaráznunk, miért.

 1. Enya – Only time

Az ír dalszerző és énekesnő száma a 2001-es amerikai filmdráma, az Édes november egyik betétdala volt, de sokan a tévéből ismerték meg aláfestő zeneként, a 2001. szeptember 11-én történt amerikai terrortámadás után.

 1. Aerosmith – I dont want to miss a thing

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az 1998-as Armageddon című film betétdala, az I dont want to miss a thing minden idők egyik legismertebb szerelmes dala. Ki ne irigykedett volna Ben Affleck és Liv Tyler filmes jelenetére?

 1. Szabó Balázs Bandája – Bájoló

Az együttes 2009-ben alakult meg, és a Bájoló az egyik leghíresebb daluk. A szöveg és a dallam egyaránt könnyen a fülünkbe mászik, így nektek is bátran ajánljuk akár a nyitótánchoz, akár a bevonuláshoz.

 1. Ellie Goulding – Love me like you do

A szám 2015-ös, és bizonyára mindannyian ismeritek A szürke ötven árnyalata című filmből. Bár a ritmusa kicsit gyorsabb, mint a többi számnak a listában, nyugodtan lehet lassúzni is rá. Próbáljátok ki!

Top 15 zene esküvői nyitótánchoz

 1. Israel “IZ” Kamakawiwoʻole – Somewhere over the rainbow

A hawaii énekes „Somewhere Over the Rainbow/What a Wonderful World” című száma rengeteg filmnek és reklámnak volt már a betétdala, az örök álmodozók azonban biztosan emlékeznek arra, hogyan énekli Judy Garland 1939-ben az Over the rainbow-t az Óz, a nagy varázslóban.

 1. Rúzsa Magdi – Egyszer

Rúzsa Magdi legendás dalát, az Egyszer című dalt Presszer Gábor szerezte, és 2012 óta több együttes is feldolgozta. A szövege igazán különleges, a dallamára pedig a botlábú vőlegények is könnyedén mozoghatnak.

 1. Aladdin – Whole new world

Talán elsőre merész ötletnek tűnik, hogy egy 1992-ben bemutatott amerikai rajzfilm betétdalát ajánljuk a nyitótánchoz, de higgyétek el, népszerűbb választás, mint gondolnátok. A szám előadói Brad Kane és Lea Salonga, míg magyarul Miller Zoltán és Janza Kata éneklik.

 1. The Righteous Brothers – Unchained Melody

A szám 1965-ös, de sokan az 1990-es Ghost című filmben ismerték meg, melynek Patrick Swayze és Demi Moore a főszereplője. Ugye nektek is ismerős? Igazi szerelmes zene, amire nagyon könnyű lesz táncolni, még nagy tömeg előtt is.

 1. Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It For You

A kanadai zenész nevéről biztosan mindenkinek az I Do It For You című szám jut eszébe, ami ugyan 1991-ben robbant be a zenei világba, most is nagyon népszerű. Ugye szerintetek is ez az egyik legszebb zene esküvői nyitótánchoz?

 1. Whitney Houston – I will always love you..

A dal először Dolly Parton kislemezén jelent meg 1974-ben, de 1992-ben Whitney Houston is felénekelte, és a Több mint testőr című amerikai filmben hatalmas népszerűségre tett szert. Bármilyen stílusú esküvőn megállja a helyét.

Esküvői DJ tippekért kattints ide.

Természetesen a “zene esküvői nyitótánchoz” összeállításunkat a végtelenségig lehetne bővíteni, hiszen hogyan is lehetne a világ összes lassú szerelmes számát egyetlen listában felsorolni? A választáshoz csupán egyetlen tanácsot szeretnénk nektek adni. Próbáljatok meg otthon több zenére is táncolni, és azt a számot válasszátok a nyitótánchoz, amelyikre a legkönnyebb és a legtermészetesebb együtt mozognotok. A többi pedig már menni fog magától is!