Habosbabos Esküvői Magazin > Zene  > Dj esküvőre – Fontos tanácsok és tudnivalók
esküvői dj

Dj esküvőre – Fontos tanácsok és tudnivalók

Mindenki arról álmodik, hogy a lakodalom fergeteges buli legyen, mindenki táncoljon, akár az asztal tetején is, mint Berger a Hairben. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó zene. A hagyományos zenekarok mellett egyre több ifjú pár gondolja, hogy egy Dj esküvőre tökéletes választás lehet.

Természetesen a zenekaroknak és az esküvői lemezlovasoknak is megvan a maguk előnye, így ebben a kérdésben sokkal inkább a hagyományok csapnak össze a reformokkal.

Hogy miért is egyre nagyobb divat a Dj esküvőre? Talán azért, mert felnőtt az a generáció, aki a diszkózene és slágerzene bűvkörében bulizott, és most hirtelen ott találja magát élete legnagyobb „partija” előtt, és szeretné, ha a lakodalma is hasonló hangulatban telne, mint a tini évei.

Zene banner

Az esküvői Dj előnyei

Ha egy Dj esküvőre kap meghívást, természetesen sokkal szélesebb szolgáltatást fog prezentálni, mintha egy átlagos buliról lenne szó. Éppen ezért kell kitörölni a fejünkből azt a sztereotípiát, miszerint a lemezlovasok azok a bulizenészek, akik monoton gépzenét játszanak.

Egy esküvői Dj egyáltalán nem ezt a szerepkört testesíti meg.

esküvői dj
 • A zenék eredeti verzióban szólalnak meg, a lehető legjobb minőségben. Nincs hamis hang, nincs rossz hangnem, vagy eltérő ütem. Pont arra a verzióra táncolhat a násznép, ahogy azt az adott dalt ismeri, és a fejében dúdolja.
 • Nincsenek korlátok! Mivel egy Dj esküvőre még nagyobb repertoárral készül, mint általában, így szinte lehetetlen olyan dalt kérni, amit ne tudna lejátszani.
 • Előre lehet zenét kérni, és a vendégek kérését is könnyedén tudja a lemezlovas teljesíteni.
 • Egy Dj esküvőre úgy készül, hogy az első perctől kezdve az utolsó pillanatig szolgáltatja a talpalávalót. Így sosem lesznek üres járatok, a Dj a vacsora ideje alatt is könnyedén tud zenét szolgáltatni.
Animacik
Hirdetés
 • Folyamatos a buli! Míg egy élő zenélésnél természetesen a zenekarok bizonyos időközönként szünetet tartanak, addig a Dj-nek erre kevésbé van szüksége, illetve ezekre az időszakokra sem marad a násznép zene nélkül.
 • Nagyon sok esküvőn vannak külföldi vendégek, sőt akár az ifjú pár egyik (vagy mindkét) tagja is lehet külföldi. Sokkal kellemesebb nekik bizonyos dalokat eredeti nyelven meghallgatni.
 • Egy Dj esküvőre nemcsak zenével, de látvánnyal is készül. A legtöbb szolgáltató saját fénytechnikával érkezik, így adnak teljeskörű szolgáltatást a nagy napon.
Dj esküvőre

Dj esküvőre! – Hogyan válassz?

Mondhatni rohamosan terjednek az esküvői lemezlovas szolgáltatók. A nagy választék azonban nem eredményezi minden esetben a magas színvonalat.

Érdemes körültekintően meghozni a döntésünket, hogy melyik Dj zenéljen az esküvőnkön, hiszen ők adják a lakodalom esszenciáját, ők indítják, és tartják életben a bulihangulatot.

 • Járj utána, hogy mióta foglalkozik esküvői bulik lebonyolításával. Ha eddig csak partikon zenélt, nem biztos, hogy alkalmas egy esküvőre.
 • Az igazán profi és alázatos lemezlovasok végzettséget is szereztek, de természetesen a sok éves tapasztalat is rengeteget számít.
 • A puding próbája az evés! Mindenképpen érdemes élőben megnézni, hogyan vezényel le a Dj egy bulit. Ha élőben nem is, legalább archív felvételen közelebbről is megismerhetitek a munkáját.
 • Fontos, hogy tartsatok egy személyes találkozót, mielőtt lefoglaljátok a zenei szolgáltatótokat. A személyisége, kisugárzása ugyanúgy meghatározó lesz a lakodalmatok alatt is.

Milyen egy jó esküvői Dj?

Minden esküvői szolgáltató együttesen járul hozzá lakodalmatok sikeréhez. A szakmai tudás mellett az egyéniségük, megjelenésük, stílusuk is nagyon fontos tényező. Egy jó esküvői lemezlovas elengedhetetlen, hogy gyakorlott, tapasztalt zenei szolgáltató legyen, de emellett legyen igényes a megjelenésére is.

Tisztelje meg az esküvőtöket és benneteket is azzal, hogy elegánsan öltözik fel. Alapvető elvárás, hogy rugalmas és alázatos legyen, emellett tartsa szem előtt, hogy a násznép zenei ízlése a központi kérdés, ezért próbáljon meg idomulni a vendégek életkorához, stílusához.

Lényeges szempont, hogy mennyire igényes a környezetére, azaz, hogy a hang-és fénytechnikát hogyan építi fel, és helyezi el a tánctérben. Végül, de nem utolsó sorban, kardinális kérdés, hogy megvan-e az a bizonyos kémia köztetek és a zenei szolgáltatótok között. Elengedhetetlen, hogy szimpatikusak legyetek egymásnak, hogy kellő bizalommal legyetek a Dj-tek felé.

Mikor jó választás a Dj esküvőre?

Egy aranyszabályt fogadjatok meg. Ne csak magatoknak válasszatok esküvői szolgáltatót! Azt vegyétek figyelembe, hogy a násznéphez mi illene jobban.

Természetesen a nagy nap igazán rólatok, jegyesekről szól, de ahhoz, hogy megvalósuljon szívetek egyik leghőbb vágya, a fergeteges bulihangulat, mást is figyelembe kell venni.

 • Ne azért válasszatok esküvői Dj-t, mert olcsóbb egy több fős zenekarnál, és így spórolhattok. Azért döntsetek a lemezlovas mellett, mert hozzátok, és a vendégeitekhez ez a fajta zenei szolgáltatás áll közelebb, a fentebb említett előnyök miatt.
 • Vegyétek figyelembe a vendégeitek életkorát és stílusát. Ha imádják a slágerzenéket, nagyon fogják szeretni, ha Dj lesz az esküvőn. De ugyanilyen könnyedséggel tud a lemezlovas retro partit is varázsolni!
 • Ha az egész esküvőtökre a könnyed, modern hangulat a jellemző, és alapvetően nem ragaszkodtok görcsösen minden esküvői hagyományhoz, üde színfolt lehet egy Dj az esküvőtökre.
 • Olyan szolgáltatót válasszatok, aki pont azt nyújtja, amire szükségetek van. Ha a látványvilágra és vizuális effektekre ugyanúgy igényetek van, mint a kiváló zenei tartalomra, egy jó Dj-ben nem fogtok csalódni.
dj

Vannak olyan esküvői álmok, amikért csak imádkozni tudunk, hogy megvalósuljanak. A csodálatos időjárás, a mesébe illő madárcsicsergés a szertartás alatt…

De ha a fergeteges hangulatról van szó, igenis tudunk tenni annak érdekében, hogy hajnalig tartson a haddelhadd! Például, egy remek esküvői Dj-vel karöltve…

Forrás: retroparty.hu, fotó: pinterest.com

Animacik gyerek

Témába vág

Esküvői zenekar – árak, előnyök, tudnivalók Az esküvői zenekar fogalma ma már nem annyira egyértelműen definiált, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. Különböző létszámú, felállású, stílusú zenekarokból választhatunk, nem is beszélve az egyedi hangzással és egyedi repertoárral rendelkező esküvői...
Zenék esküvőre – A szertartás és a lakodalom legjobb zenéi! A legjobb zenék esküvőre mindig olyan számok, amelyek jelentenek számotokra valamit, és amelyekre mindig jó szívvel gondoltok. Nem egyszerű kiválasztani a tökéletes esküvői zenéket, hiszen a legtöbb pár nem csak a saját ízlését veszi figyelembe, hane...
75 romantikus esküvői dal a nagy napra! Akár elegáns, akár bohém esküvőt szerveztek, szükségetek lesz olyan zenékre a szertartáson, amelyek megfelelően tükrözik a személyiségeteket, a kapcsolatotokat, és amelyek csodás hangulatot adnak az esküvőnek is. A legszebb romantikus esküvői dal vag...
Lakodalmas menet – A falusi lakodalom sója-showja! Voltatok már igazán ütős falusi lagziban? Ó, csaknem ilyenre vágytok ti is? Akkor talán mondanunk sem kell, hogy egy hagyományos falusi esküvő elengedhetetlen része a lakodalmas menet. Mi a helyetekben semmiképpen nem hagynánk ki a nagy napból az élő...
Esküvői tánc másképp – Vagány apa-lány show!-VIDEO Sok menyasszony gyerekkora óta arra vágyik, hogy az édesapja kísérje az oltár elé, az első közös esküvői tánc pedig szinte magától értetődően a lakodalom egyik fénypontja szokott lenni. De mi van akkor, ha mindketten kicsit bevállalósabbak vagytok az...
A világ 12 legnépszerűbb esküvői bevonuló zenéje Szinte 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy hosszú ideje gondolkodtok már azon, melyik lenne a legtökéletesebb esküvői bevonuló zene számotokra a polgári szertartáson. Nem csoda, hiszen a zene stílusa, és hangulata a ceremónia hangulatát is befo...
Party zenekar, Dj, zenekar – Tuti tippek a lakodalomra! Kiválasztottátok és lefixáltátok az esküvő dátumát, a szertartás és a lagzi helyszínét? Ha ez megvan, elkezdhettek azon is gondolkodni, hogy a lakodalmon milyen zene szóljon, és ki szolgáltassa a talpalávalót. Dönthettek a zenekar, Dj és party zeneka...
Népszerű lakodalmas zenék – az emlékezetes lagzikhoz! Ha meghalljátok azt a szót, hogy lakodalom, valószínűleg már benne is van a lábatokban a boogie, hiszen sehol nem lehet jobbat mulatni, mint egy esküvőn. A véget nem érő lakodalmas zenék hallatán elképesztően jó hangulat kerekedhet, ezért törekedjete...
19 klasszikus zene polgári és egyházi esküvőre Klasszikus zene polgári és egyházi esküvőre? A legtöbb menyasszony azt gondolja, hogy az esküvői szertartás alatt legalább egy klasszikus zenének fel kell csendülnie, de miután végighallgattátok a listánkon szereplő műveket, van egy olyan érzésünk, ...
25 klasszikus rock szám esküvőre Nem minden pár vágyik arra, hogy egy disney betétdal, filmzene vagy romantikus popszám dallamai csendüljenek fel a nagy nap legszebb pillanataiban. Egy klasszikus rock szám is tökéletes választás lehet esküvőre, ha a szívetek ehhez a műfajhoz húz ink...
Share