Habosbabos Esküvői Magazin > Zene  > Esküvői zene – Nyerő tippek egy fergeteges lagzihoz!
Esküvői zene

Esküvői zene – Nyerő tippek egy fergeteges lagzihoz!

Elő a táncos cipellőkkel, most megtáncoltatunk benneteket! Reméljük, hogy szerettek mulatni, mert a legtöbb lakodalom szerves része a bulizás. A menü mellett ezt várják legjobban a rokonok, ez annyira biztos, mint hogy minden menyasszony szívesen viselne Jimmy Choo-t a nagy napon. Egy fergetegesen jó hangulatú lagzihoz elengedhetetlenül szükséges, hogy az esküvői zene megfelelően szórakoztassa a násznépet.

Legelőször azt kell eldöntenetek, hogy DJ-t vagy élőzenét szeretnétek, ehhez pedig összegyűjtöttük nektek a pro és kontra érveket!

Animacik
Hirdetés

Tipp!

Ha egyelőre még nem vagytok biztosak abban, hogy melyiket is válasszátok, először gondoljátok végig a vendégek összetételét, habitusát, életkorát, és persze a saját igényeiteket. Fontos az is, hogy milyen a lagzi helyszíne, mennyi hely áll rendelkezésre, és mekkora összeget szántok a zenére. Ezek után már nem lesz nehéz dolgotok a döntésben, hiszen adni fogja magát a válasz.

Ha mégsem, íme, néhány szempont a választáshoz!

Zene banner

Esküvői zene

Az esküvői DJ

A statisztikák azt mutatják, hogy egyre több pár dönt az esküvői zene kérdésében az esküvői DJ mellett. Ha ti is ezen gondolkodtok már egy ideje, akkor a DJ kiválasztás előtt jó, ha tudjátok, hogy különbség van DJ és esküvői DJ között. Egy esküvőkre specializálódott szakember a rutinnak köszönhetően pontosan ismeri a násznép igényeit, és fel van készülve a váratlan helyzetekre.

Kíváncsiak vagytok a legjobb esküvői zenékre? IDE kattintva megmutatjuk a nagy-nagy kedvenceket!

A technikai feltételeknek köszönhetően egy DJ széles zenei választékkal rendelkezik, teljesen mindegy, hogy a násznép inkább a mai zenéket kedveli, vagy a 60-as évek slágereit. Nincs lehetetlen kérés, legyen az mulatós zene, rock, örökzöld klasszikus, funky vagy rock and roll, sőt!

esküvői dj

Mark Gogola esküvői DJ

Ennél a szolgáltatásnál biztos, hogy nem lesznek hamis hangok és fölösleges szünetek, így a jó hangulat az egész este folyamán töretlen lesz. Ha a DJ mellett teszitek le a voksotokat, az előzetes egyeztetések alkalmával külön térjetek ki arra, hogy lesz-e nyitótánc, gyertyafénykeringő, menyasszonytánc (vagy menyecsketánc), és milyen esküvői zene szóljon a vacsora alatt. Ez ugyanis nagyon fontos információ neki, és nektek sem kell kapkodni az adott pillanatban.

Napjainkban nagyon trendi megmutatni egy kivetítőn a legszebb pillanataitokat a násznépnek, egy közös videó formájában. Gyerekkori fotókon, videókon elmesélhetitek a megismerkedésetek történetét. Kérjetek nyugodtan zenei segítséget ebben is az esküvői DJ-től, mert így kézben tarthatjátok az összes látványelemet és a show profi kezekben lesz.

Kétségkívül nagy előnye az esküvői DJ-nek az is, hogy az este folyamán nem “pihen”, és nem szakítja félbe a táncot, hanem folyamatos zenét biztosít az előzetesen megbeszélt zenei stílusokban. Igen, akkor is, ha közben eszik/iszik/kifújja magát.

Esküvői zene

Az esküvői zenekar

A lakodalmas hangulat megteremtésének felelőse a hagyományokat követő esküvőkön az esküvői zenekar. Az élőzenének ereje, varázsa van, ezzel nem lehet vitatkozni. Így az esküvői zene tulajdonképpen megelevenedik a lagzin, sőt, akár egy lakodalmas meneten is.

Az esküvői zenekarok a – DJ-hez hasonlóan – pontosan tudják, hogy egy násznépnek zenélnek. Így nem csak a fiatalok vagy idősek igényeit és kéréseit kell figyelembe venni, de arra is fel vannak készülve, hogy rengeteg féle zenei stílust kell felsorakoztatni a repertoárjukban.

Minden alkalommal más a társaság, mind összetételben, mind pedig aktivitásban. A zenekarok igyekeznek hamar felmérni, hogy mikor milyen zenével mozgathatják meg a násznépet. Ha jól választottátok meg a zenészeket, akkor egész este igazodnak majd a kérésekhez, kívánságokhoz. Mivel az esküvőt megelőzően több alkalommal is egyeztethettek a zenekarral, pontosan tudni fogjátok, hogy mit várhattok el tőlük.

gerappa esküvői zenekar

Gerappa Party Band

A hagyományos lagzik többségénél az ifjú pár és a násznép ragaszkodik az élőzenéhez. A falusi esküvőkön néhány vendég számára hiányozna is, ha nem zenekar zenélne, ugyanakkor csupán az a tény, hogy falusi esküvőről beszélünk, még nem jelenti azt, hogy ne csinálhatna itt egy hatalmas bulit egy profi esküvői DJ.

Jó tanács!

Érdemes már az elején tisztázni a zenekarral, hogy milyen hosszú szünetet/szüneteket fognak tartani az este folyamán, így nem érhet benneteket meglepetés. Hallottunk már olyan lagzikról, ahol a zenészek röpke másfél órán keresztül vacsoráztak, addig pedig a vendégek a helyükön üldögéltek, és arra vártak, mikor vonatozhatnak egy fergetegeset. Az ilyen helyzeteket el kell kerülni. Mit szólnátok hozzá, ha az esküvői zene mondjuk este 8 és 10 óra között szünetelne? Ugye ti sem repkednétek a boldogságtól?

Zenék lakodalomra

DJ és élőzene egyszerre

No, nem arra gondolunk, hogy egy időben zenélnek mindannyian, ennek aligha lenne értelme, ráadásul szép kis kalamajka lenne belőle. Egyre gyakoribb azonban, hogy egészen éjfélig élőzenére táncol a násznép, majd a menyasszonytánc után a pár elmegy átöltözni, és menyecskeruhában visszatérve egy esküvői DJ veszi át az irányítást. Így egészen hajnalig folyamatosan, pihenő nélkül bulizhatnak a vendégek, ami azért is fontos, mert egyetlen pillanatra sem ül le a hangulat.

Sőt, a hajnali karaoke buli sem maradhat el egy DJ közreműködésével. Ugye tudjátok, hogy ilyenkor még az is brutálisan jó énekesnek képzeli magát, akinek olyan a hangja, mint a repedt fazék? A DJ-k biztosan remek sztorikat tudnának nektek mesélni, de az tuti, hogy garantált a jó hangulat egy-egy ilyen bulin!

Az esküvői DJ&zenekar megbízása tehát remek kompromisszumos megoldás, amivel talán minden felmerülő igényt ki lehet elégíteni.

Esküvői zenekar

Esküvői partyzenekar

Egy partyzenekar az esküvői zene mellett egy hatalmas show-t garantál, mely során mindenféle táncmozdulatokkal és kiegészítőkkel fokozzák a hangulatot. Egy-egy zenei blokknál színes kalapokkal, szemüvegekkel, és más szuper felszereléssel szórakoztatják a násznépet, vagy mindenféle zenei trükköt vetnek be, néhány csípőmozgás bedobásával.

Ha voltatok már olyan esküvőn, ahol partyzenekar játszott, akkor tudjátok, hogy az igazán profiknál nem fordulhat elő, hogy hibás kiejtéssel énekeljenek idegen nyelven, és a hangulat valóban a tetőfokára hág minden egyes szám alatt. Velük valóban nagy party a lagzi, hihetetlen élmény.

Esküvői zene

Miről árulkodnak az árak?

Míg egy DJ és egy zenekar nagyon hasonló árakkal dolgozhat, addig egy partyzenekar vagy egy sztárfellépő valószínűleg borsosabb áron vállalja majd a megbízást. Döntsetek annak megfelelően, hogy mekkora összeget szántok az esküvői zenére, de soha nem spóroljatok a minőségen, bármelyik verzió mellett fogtok dönteni.

Egy profi DJ egyébként 110.000-180.000 Ft között összeget is elkérhet a munkájáért. Soknak találjátok? Ugyan már! A szomszédotok vagy egy barátotok elvállalná 30.000-40.000 forintért is? Higgyétek el, bőven van különbség a két változat között. Ezért is mondtuk, hogy ragaszkodjatok azokhoz a szolgáltatókhoz mindig minden esetben, akik valóban értenek a szakmájukhoz és törekednek a maximalizmusra.

lakodalmas zene

Esküvői szolgáltató kiválasztása

Van néhány szempont, amelyet akkor is szem előtt kell tartani, ha azt gondoljátok, hogy már jó úton haladtok a számotokra megfelelő szolgáltató kiválasztásánál. A minőség továbbra is toronymagasan a legfontosabb kell, hogy legyen, de lényeges a kölcsönös szimpátia, és az ár is. Ezenkívül az alábbiakat tartsátok még észben:

  • Érdeklődjétek meg az adott önkormányzatnál, hogy mekkora a hangerőküszöb, hogy ne kelljen azzal a kellemetlenséggel szembesülnötök, hogy a nagy zaj miatt kihívták a szomszédok a rendőröket.
  • Az áramellátás feltérképezése szintén nagyon fontos, elvégre erre a zenekarnak is szüksége lesz egész este, a DJ-ről nem is beszélve! Lehetőség szerint ne egy 50 méteres hosszabbítót kelljen tekergetni a táncparkett közepén, mert csak a szomszéd teremből lehet elvezetni az áramot.
  • Kérdezzetek rá a zenei szolgáltatónál arra is, hogy a zenei jogdíjakkal és a szükséges papírokkal minden rendben van-e. Ne a ti esküvőtöknél legyen ebből probléma.
  • Egy profi szolgáltató mindig számlaképes. Ez nem lehet kérdés.
  • A szerződéskötéskor rögzítsétek, hogy mit vállal a szolgáltató, milyen feltételekkel, de szerepelnie kell a szerződésben az esküvő időpontjának, helyszínének, és fizetés idejének is.
  • A hangfalak, a laptopok, a mikrofonok legyenek mindig hibátlan állapotban. A korszerű technikai eszközök biztosítása manapság már egyértelmű és logikus elvárás kell hogy legyen. Mindenkét fél részéről.

Zene esküvőre

A tökéletes szolgáltató kiválasztása

Mielőtt meghozzátok a döntést arról, hogy milyen zenei szolgáltató a legjobb választás számotokra, kérjetek több helyről is árajánlatot. Kérdezzetek rá arra is, hogy milyen rutinnal, referenciával rendelkeznek az adott zenekarok, DJ-k. Megnézhettek, meghallgathattok korábbi felvételeket, de akár élőben is érdemes meghallgatni őket egy-két szám erejéig (ha bármilyen formában van erre lehetőség).

Tipp!

Kérjetek tanácsot az ismerősöktől és barátoktól is, ha pedig olyan esküvőn jártok, ahol nagyon tetszik a zene, feltétlenül kérjétek el a szolgáltatótól az elérhetőségeit!

Innentől pedig már nem lesz más dolgotok, mint reggelig ropni a táncparkett közepén, és elénekelni hajnalban a KFT-től az Afrika ismert sorait. Jó bulizást kívánunk!

Fotók: pinterest.com

Animacik gyerek

Témába vág

Dj esküvőre – Fontos tanácsok és tudnivalók Mindenki arról álmodik, hogy a lakodalom fergeteges buli legyen, mindenki táncoljon, akár az asztal tetején is, mint Berger a Hairben. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó zene. A hagyományos zenekarok mellett egyre több ifjú pár gondolja, hogy egy Dj...
Esküvői zenekar – árak, előnyök, tudnivalók Az esküvői zenekar fogalma ma már nem annyira egyértelműen definiált, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. Különböző létszámú, felállású, stílusú zenekarokból választhatunk, nem is beszélve az egyedi hangzással és egyedi repertoárral rendelkező esküvői...
Zenék esküvőre – A szertartás és a lakodalom legjobb zenéi! A legjobb zenék esküvőre mindig olyan számok, amelyek jelentenek számotokra valamit, és amelyekre mindig jó szívvel gondoltok. Nem egyszerű kiválasztani a tökéletes esküvői zenéket, hiszen a legtöbb pár nem csak a saját ízlését veszi figyelembe, hane...
75 romantikus esküvői dal a nagy napra! Akár elegáns, akár bohém esküvőt szerveztek, szükségetek lesz olyan zenékre a szertartáson, amelyek megfelelően tükrözik a személyiségeteket, a kapcsolatotokat, és amelyek csodás hangulatot adnak az esküvőnek is. A legszebb romantikus esküvői dal vag...
Lakodalmas menet – A falusi lakodalom sója-showja! Voltatok már igazán ütős falusi lagziban? Ó, csaknem ilyenre vágytok ti is? Akkor talán mondanunk sem kell, hogy egy hagyományos falusi esküvő elengedhetetlen része a lakodalmas menet. Mi a helyetekben semmiképpen nem hagynánk ki a nagy napból az élő...
Esküvői tánc másképp – Vagány apa-lány show!-VIDEO Sok menyasszony gyerekkora óta arra vágyik, hogy az édesapja kísérje az oltár elé, az első közös esküvői tánc pedig szinte magától értetődően a lakodalom egyik fénypontja szokott lenni. De mi van akkor, ha mindketten kicsit bevállalósabbak vagytok az...
A világ 12 legnépszerűbb esküvői bevonuló zenéje Szinte 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy hosszú ideje gondolkodtok már azon, melyik lenne a legtökéletesebb esküvői bevonuló zene számotokra a polgári szertartáson. Nem csoda, hiszen a zene stílusa, és hangulata a ceremónia hangulatát is befo...
Party zenekar, Dj, zenekar – Tuti tippek a lakodalomra! Kiválasztottátok és lefixáltátok az esküvő dátumát, a szertartás és a lagzi helyszínét? Ha ez megvan, elkezdhettek azon is gondolkodni, hogy a lakodalmon milyen zene szóljon, és ki szolgáltassa a talpalávalót. Dönthettek a zenekar, Dj és party zeneka...
Népszerű lakodalmas zenék – az emlékezetes lagzikhoz! Ha meghalljátok azt a szót, hogy lakodalom, valószínűleg már benne is van a lábatokban a boogie, hiszen sehol nem lehet jobbat mulatni, mint egy esküvőn. A véget nem érő lakodalmas zenék hallatán elképesztően jó hangulat kerekedhet, ezért törekedjete...
19 klasszikus zene polgári és egyházi esküvőre Klasszikus zene polgári és egyházi esküvőre? A legtöbb menyasszony azt gondolja, hogy az esküvői szertartás alatt legalább egy klasszikus zenének fel kell csendülnie, de miután végighallgattátok a listánkon szereplő műveket, van egy olyan érzésünk, ...
Share