Az esküvői zenekar fogalma ma már nem annyira egyértelműen definiált, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. Különböző létszámú, felállású, stílusú zenekarokból választhatunk, nem is beszélve az egyedi hangzással és egyedi repertoárral rendelkező esküvői zenekarokról.

Zene banner

Itt az ideje tehát felkapni a táncos cipellőnket, beleugrani a pörgős szoknyánkba, hagyni, hogy elinduljon a boogie a lábunkban, leporolni mindazt, amit eddig tudtunk, és megnézni mit nyújthat számunkra egy modern kori esküvői zenekar.

„Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…” /Nikosz Kazantzakisz/

Esküvői zenekar árak

Esküvői zenekar előnyei

A mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás kérdés, mondhatni megrogyva kullog manapság, az esküvői dj vagy esküvői zenekar kérdésköre mögött, de, ha filmet kéne megálmodnunk erről a vacilálásról, az Alien VS Predátor is kevesebb izgalmat tartogatna a nagyközönség számára, mint a Dj vs Zenekar családi filmdráma.

Hirdetés

Most viszont se az örök kérdést nem fogjuk megválaszolni, se filmforgatókönyvet nem fogunk írni. De az biztos, hogy bármelyik szolgáltatót is választjátok, előnyökből bőven lesz mit felsorolni.

 • Egy esküvői zenekar elvehetetlen előnye, hogy az élő zenének nincs párja! Ha egy igazán jó megjelenésű, lendületes zenekart választotok, tuti, hogy ők lesznek a lagzi mozgatórugói.
 • Egy jól felszerelt, különböző hangszereken játszó banda látványban és hangzásban utánozhatatlan.
 • A zenekarok – és leginkább a frontember – zenei stílusa segít egyedibbé tenni az esküvőtöket.
 • Rengeteg különböző felállású zenekarból választhattok, sőt, még azt is eldönthetitek, hogy női vagy férfihangot szeretnétek-e hallgatni, vagy akár a kettőt együtt.
 • Ha a ti vendégeitek között is többen vannak, akik a hagyományokat részesítik előnyben, sokkal komfortosabban fogják magukat érezni, ha esküvői zenekar húzza a talpalávalót a nagy napon.
 • Mivel egy zenekar 5-6 főből is állhat, könnyen invitálja a násznépet a táncparkettre, hisz már ők maguk is jobban betöltik a teret.
 • Könnyen tudnak idomulni a násznép tempójához és hangulatához.
Esküvői zenekar kiválasztása

Mire figyeljünk az esküvői zenekar kiválasztásánál

Könnyen előfordulhat, hogy miután letettétek a voksotokat az esküvői zenekarok mellett, hirtelen úgy érzitek magatokat, mint a gyerekek a cukorkaboltban. Azt se tudjátok, melyiket válasszátok a sok lehetőség közül. Gondoljátok végig az alábbi kérdéseket, és meglátjátok, máris leszűkül a kör!

 • Hány tagú zenekart szeretnétek? Ez nem csak anyagi kérdés, az esküvőtök zenei hangulatát is meghatározhatja.
 • Milyen a frontembere egy zenekarnak? Természetesen egy esküvői zenekar kellemes hangzásához minden zenekari tag kell, de például gondoljunk csak bele, mit ért volna a Queen, Freddie Mercury nélkül…
 • Járjunk utána, milyen fény-és hangtechnikával rendelkezik a zenekar, hisz ez is nagyban befolyásolja a lagzi összhatását.
 • Mettől-meddig vállalják a zenei szolgáltatást a nagy napon? Gondoljátok végig, mikortól szeretnétek, hogy zenéljenek, és meddig tartson a buli. Természetesen nem lehet előre meghatározni, hogy meddig fog tartani a haddelhadd, de nem mindegy, hogy az esküvői zenekar „alapcsomag” szolgáltatásába mi tartozik.
 • Kérdezzétek meg, milyen zenei repertoárral rendelkeznek, 200 dal alatt, szinte lehetetlen végig zenélniük az estét.
 • Tisztázzátok mennyire rugalmasak, ha új számok betanulásáról van szó, és mennyire szoktak idomulni a násznéphez, ha mondjuk, valaki dalt szeretne kérni.
 • Tájékozódjatok tudnak-e esetleg referenciát adni, vagy meghallgatható-e egy két hanganyaguk, videójuk előző bulikról.
 • Tisztázzátok, milyen gyakran milyen hosszú szüneteket szoktak tartani, és, hogy milyen ellátást várnak el a részetekről, a vacsorát és italfogyasztást illetően.

Esküvői zenekar árak

Egy esküvői zenekar 2-3 főnél kezdődik. Itt a leghagyományosabb a szintetizátor-vokál, plusz gitár-vokál és énekes felállás. Az árak természetesen nagyon széles skálán mozoghatnak, de áltagosan 100.000-150.000 ft-ba kerülnek.

3-4 fős esküvői zenekaroknál a klasszikus felállás a dob + basszus gitár/szóló gitár+ énekes felállás. Átlagosan 140.000-250.000 ft-ot kérhetnek el.

lakodalmas zenék

Egy igazán nagyszabású zenekar 5-6 főből is állhat, itt is természetesen megvan a dob+ gitár+ énekes felállás, de ez kiegészülhet egyéb hangszerekkel (trombita, szakszofon, hegedű, Konga dob, ritmushangszerek…), illetve vokalistákkal és több énekessel.

Természetesen minél nagyobb egy zenekar, annál összetettebb hangzást tudnak nyújtani, de így az áruk is magasabbra kúszhat. 250.000-től akár 500.000 ft-ig is elmehet az áruk.

Figyelj!

Ne keverjétek össze az esküvői zenészt az esküvői zenekarral! Egy esküvői zenész egyedül zenél, magát kíséri egy szintetizátoron. Mondhatni, hogy élő zenét csak nyomokban tartalmaz, így a minőségét, és anyagi vonzatát tekintve is nagy eltérésekkel találkozhatunk.

Áruk attól függ, mekkora repertoárral rendelkeznek, élőben énekelnek-e, vagy esetleg fél-playback szól. 40.000-100.000 ft-ba kerülhetnek.

Esküvői zene

Egy igazán minőségi és profi esküvői zenekar egyedi stílussal és hangzásvilággal rendelkezik, eligazodik mind a retro, mind a jelenlegi hazai illetve külföldi slágerek között is, alkalmazkodik a násznép tempójához, hangulatához, de leginkább, figyelembe veszi az ifjú pár igényeit, elvárásait.

Higgyétek el, ha rátaláltok a tökéletes esküvői zenekarra, egy életen át hálásak lesztek nekik, hogy esszenciális alkotóelemei voltak mesebeli esküvőtöknek.