Habosbabos Esküvői Magazin > Zene  > Lakodalmi zene
Lakodalmi zene

Lakodalmi zene

Egy fergetegesen jó hangulatú lagzihoz elengedhetetlenül szükséges, hogy a zene megfelelően szórakoztassa a násznépet. Legelőször azt kell eldöntenetek, hogy DJ-t vagy élőzenét szeretnétek, ehhez pedig összegyűjtöttük nektek a pro és kontra érveket!

Ha egyelőre még nem vagytok biztosak abban, hogy melyiket is válasszátok, először gondoljátok végig a vendégek összetételét, habitusát, életkorát, és persze a saját igényeiteket. Fontos az is, hogy milyen a lagzi helyszíne, mennyi hely áll rendelkezésre, és mekkora összeget szántok a zenére. Ezek után már nem lesz nehéz dolgotok a döntésben, hiszen adni fogja magát a válasz. Ha mégsem, íme, néhány szempont a választáshoz.

Miért jobb választás a DJ?

A technikai feltételeknek köszönhetően egy DJ széles zenei választékkal rendelkezik, teljesen mindegy, hogy a násznép inkább a mai zenéket kedveli, vagy a 60-as évek slágereit. Nincs lehetetlen kérés, legyen az mulatós zene, rock, örökzöld klasszikus, funky vagy rock and roll, sőt! Ennél a szolgáltatásnál biztos, hogy nem lesznek hamis hangok és fölösleges szünetek, így a jó hangulat az egész este folyamán töretlen lesz. Ha a DJ mellett teszitek le a voksotokat, az előzetes egyeztetések alkalmával külön térjetek ki arra, hogy lesz-e nyitótánc, gyertyafénykeringő, menyasszonytánc (vagy menyecsketánc), és mi szóljon a vacsora alatt.

esküvői dj

Mark Gogola esküvői DJ

Napjainkban nagyon divatos dolog megmutatni egy kivetítőn a legszebb pillanataitokat, esetleg gyerekkori fotókat, videókat, megismerkedésetek történetét. Kérjetek segítséget ez ügyben is a DJ-től, ha ilyet szeretnétek, mert akkor egy kézben tudhatjátok az összes látványelemet. Kétségkívül költséghatékony megoldás, mivel nem kell 4-5 zenészt fizetni, ezen kívül a DJ az est folyamán nem pihen, és nem szakítja félbe a táncot, hanem folyamatos zenét biztosít az előzetesen megbeszélt zenei stílusban.

Zene banner

Az élőzene előnyei

A lakodalmas hangulat megteremtésének hagyományos eszköze a zenekar. Az élőzenének ereje, varázsa van. A zenekarok pontosan tudják, hogy egy násznépnek zenélnek, ahol nem csak a fiatalok vagy idősek igényeit és kéréseit kell figyelembe venni, de arra is fel vannak készülve, hogy rengeteg féle zenei stílust kell felsorakoztatni a repertoárjukban. Mivel minden alkalommal más a társaság, mind összetételben, mind pedig aktivitásban, a zenekarok igyekeznek hamar felmérni, hogy mikor milyen zenével mozgathatják meg a násznépet, és ha jól választottátok meg a zenészeket, akkor egész este alatt igazodnak majd a kérésekhez, kívánságokhoz.

gerappa esküvői zenekar

Gerappa Party Band

A hagyományos lagzik többségében az ifjú pár (és a násznép) ragaszkodik az élőzenéhez, és mivel az esküvőt megelőzően több alkalommal is egyeztethettek a zenekarral, pontosan tudni fogjátok, hogy mit várhattok el tőlük. Érdemes már az elején tisztázni, hogy milyen stílusú számokat szeretnétek mindenképpen hallani, és hogy milyen hosszú szünetet/szüneteket fognak tartani az este folyamán, így nem érhet meglepetés.

DJ és élőzene egyszerre

No, nem arra gondolunk, hogy egy időben zenélnek mindannyian, ennek aligha lenne értelme, azonban egyre gyakoribb, hogy éjfélig élőzenére táncol a násznép, majd a menyasszonytánc után egy DJ veszi át az irányítást, és hajnalig az ő zenéjére buliznak a vendégek. Kompromisszumos megoldás, amivel talán minden felmerülő igényt ki lehet elégíteni.

Mielőtt meghozzátok a döntést arról, hogy milyen zeneszolgáltató a legjobb választás számotokra, kérjetek több helyről is árajánlatot, és kérdezzetek rá, hogy milyen referenciával rendelkeznek. Megnézhettek, meghallgathattok korábbi felvételeket, de akár élőben is érdemes meghallgatni őket egy-két szám erejéig. Kérhettek tanácsot az ismerősöktől és barátoktól is, ha pedig olyan esküvőn jártok, ahol nagyon tetszik a zene, feltétlenül kérjétek el a szolgáltató elérhetőségeit! Innentől pedig már nem lesz más dolgotok, mint reggelig ropni a táncparkett közepén!

Share