Kiválasztottátok és lefixáltátok az esküvő dátumát, a szertartás és a lagzi helyszínét? Ha ez megvan, elkezdhettek azon is gondolkodni, hogy a lakodalmon milyen zene szóljon, és ki szolgáltassa a talpalávalót. Dönthettek a zenekar, Dj és party zenekar mellett is, mind a három változat nagyon népszerű a házasulandó párok körében.

Nem könnyű a választás, mert gyakran másra vágynak az örömszülők, és másra vágyik a pár. Nem kell megijednetek, ha nálatok is ez a helyzet, hiszen akkor is lehet kompromisszumos döntést hozni, amikor már azt hiszitek, hogy egy hatalmas balhé kerekedik éppen zene fronton. Nézzük, mire figyeljetek a zenei szolgáltató kiválasztása előtt!

Zene banner

Esküvői zenekar

A zenekar elég klasszikus választás, a régi esküvőkön kizárólag zenekar szolgáltatta a zenét. Sok helyen még ma is ragaszkodnak hozzá, de nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy ez csak falun lenne szokás, hiszen az esküvői Dj szolgáltatás elterjedésének köszönhetően már tényleg csak a pártól függ, hogy milyen zenére vágynak a lagzin.

Annyi bizonyos, hogy a zenekar egyedi hangzást biztosít élőben, az adott repertoár alapján pedig ki lehet választani, hogy milyen zenéket, milyen stílust szeretnétek hallani a lagzin, és milyet nem. Egy zenekar biztosíthat a párnak utcai kíséretet, illetve kétségkívül ők jelentik sokak számára a hagyományos lakodalmas hangulatot is, de tartsátok fejben, hogy ők szüneteket tartanak majd, ez azt jelenti, hogy lesznek üresjáratok az este folyamán.

A lakodalmas zenék kiválasztásához nézz körül ITT egy kis támpontért!

Esküvői Dj

Mivel a Dj szolgáltatás fénykorát éli, ezért a tapasztalat azt mutatja, hogy az esküvők nagy részében Dj zenél, nem pedig zenekar. Egy esküvői Dj számára nincs olyan zene, amit nem tud lejátszani, de természetesen nagyon sok múlik az előzetes megbeszélésen is. Nagy előnye, hogy minden eredeti nyelven szól, a számok között pedig nincs szünet.

A Dj kiválasztása előtt tudnotok kell, hogy nagyon fontos, hogy esküvőre specializálódott Dj-t válasszatok, aki retrót is játszik, és ismeri a lakodalmon a násznép igényeit. Az is elengedhetetlen, hogy legyen némi rutinja a területen és fel legyen készülve a váratlan helyzetekre.

Tudtátok?

Az elmúlt években nagyon népszerű megoldás, hogy éjfélig egy zenekar játszik a vendégeknek, utána viszont egy Dj lesz a hangulatfelelős. Az is szimpatikus megoldás lehet, ha a zenekar és a Dj felváltva zenélnek, úgy, ahogyan a lagzi hangulata megkívánja.

Esküvői party zenekar

A party zenekar különleges jellemzője, hogy show-t csinálnak az esküvőn. Ez azt jelenti, hogy a többtagú zenekar olyan kiegészítőket és ruhákat visel az este folyamán, amit az adott zenei blokk stílusa megkíván, illetve különféle vizuális és zenei trükköket vetnek be a parádés hangulat kedvéért. Láttunk már olyan party zenekart, akik a rock and roll és a Hotel Menthol kedvéért igazi jampecnak öltözött fel, majd egy órával később már színes maszkokat viseltek a KFT Afrika alatt.

A party zenekarnál ezeket a show elemeket kell megfizetni, és az sem elhanyagolható szempont, hogy ritka kivételtől eltekintve kiváló angol kiejtéssel adják elő a számokat, nyelvi bonyodalmak nélkül.

Fontos szempontok a szolgáltató kiválasztásához

Elengedhetetlen, hogy néhány szempontot szem előtt tartsatok, mielőtt kiválasztjátok a három szolgáltató közül azt, amelyik majd a lagzitokon biztosítja a zenét. Ezekből semmiképpen ne engedjetek, mert később nagyon valószínű, hogy meg fogjátok bánni.

  • Törekedjetek rá, hogy minőségi, korszerű technikai eszközökkel dolgozzanak. Akkor is, ha laptopokról, hangfalakról, hangosításról, vagy bármi másról van szó. Ebből semmiképpen ne engedjetek.
  • A számlaképesség és a szerződéskötés szintén nagyon fontos, mert így vagytok ti is biztonságban, meg a szolgáltató is. A szerződésnek tartalmaznia kell, hogy mit vállal a szolgáltató, hol lesz a lagzi helyszíne, mikor történik meg a kifizetés, és hogy kell-e foglalót, előleget fizetni.
  • A zenei jogdíjakkal nem nektek kell foglalkozni, de érdemes rákérdezni, hogy a szolgáltató rendelkezik-e a szükséges papírokkal
  • A helyszínen rá kell kérdezni arra is, hogy az áramellátást hogyan tudják megoldani, valamint az is fontos szempont, hogy mekkora a hangerőküszöb, mert ha túllépitek, kijöhetnek a rendőrök és le kell majd halkítani. Erről pontos infót az önkormányzatnál kaphattok.

Összegzésként elmondható, hogy a zenekar és a Dj ára számottevően nem tér el egymástól, de kétségkívül egy party zenekar többet fog mindkettőnél elkérni. Döntsétek el, hogy melyik szolgáltatást preferáljátok, és járjatok utána a fent említett szempontoknak is, hogy a lagzin tényleg már csak az önfeledt bulizással kelljen foglalkoznotok.