Habosbabos Esküvői Magazin > Zene  > Profi esküvői meglepetéstánc – Ötletek, tanácsok, trendek!-VIDEO

Profi esküvői meglepetéstánc – Ötletek, tanácsok, trendek!-VIDEO

Játsszunk egy kicsit! Mi jut eszetekbe, ha azt mondom: keringő? Nagy valószínűséggel sokan azt mondjátok, hogy a szalagavató, vagy a báli ruha, netán – ha ti is olyan Disney fan-ok vagytok, mint én – a Szépség és a Szörnyeteg. De az esküvőtök közeledtével, nagy eséllyel rávágjátok, hogy a nyitótánc!  Lelki szemeitek előtt látjátok, ahogy az egész násznép könnyes szemmel nézi, milyen gyönyörűen forogtok a menyasszonyi ruhátokban, a szeretett férfi milyen csodálatosan vezet titeket a táncparketten, és az egész termet betölti a varázslatos keringő lüktető dallama…

Zene banner

Áúú!! Várjatok csak! Ez meg mi? A hőn szeretett férfi épp most lépett rá a lábatokra, Ti pedig bármennyire is próbáltok elegánsak lenni, úgy érzitek magatokat, mintha még életetekben nem táncoltatok volna együtt egy hús vér emberrel, csak a partvisnyéllel? Ne aggódjatok, nem vagytok egyedül!

Bár úgy tűnik, egy igazán ütős nyitótánc receptje cseppet sem lehet egyszerű – hangulatos, profi, és az egyéniségetekhez illetve tánctudásotokhoz passzoló legyen – no para! Gyertek, majd én vezetlek titeket! Egy-két-há, egy-két-há… látjátok? Már táncolunk is!

Zene a lelke mindennek!

Ahhoz, hogy igazán komfortosan érezzétek magatokat a nyitótánc alatt, érdemes először végiggondolni, hogy melyek azok a zenék, amelyek hallatára igazán beindul a bugi a lábatokban. Nem ér szégyenlősnek lenni! Hisz ki ne kezdené el felvikszolni a parkettát a talpával egy jó kis twistre, vagy utánozni az utánozhatatlan Gangnam Style lasszódobást, esetleg egyedi break mozdulatokkal vagánykodni az Ice ice baby-re? Bizony, ez mind belefér!

Persze nem kell eldobni a hagyományokat, de érdemes egy frissítő koktélt készíteni ezekből a zenékből – rázva, nem keverve – így egy csapásra lehettek hagyománytisztelők, és trendkövetők is. A lényeg, hogy Ti jól érezzétek magatokat! Nem baj, ha nincs pontosan ritmusra, vagy ha a videoklipben profibbnak tűnt a koreográfia! Mi sem indíthatná be jobban a bulit, mint az ifjú pár elsöprő hangulatú riszálása?

Tipp!

Ha szeretnétek igazi meglepetést okozni a vendégeknek, kezdjétek a nyitótáncot egy klasszikus keringővel, esetleg, ha néptáncos csizmával a lábatokon születtetek, akkor egy szép mezőségi tánccal, majd amikor már mindenki elalélt a gyönyörtől, jöhet egy kis rocky, rap, vagy hip-hop! Higgyétek el, mindenkinek fájni fog a hasa a nevetéstől, és így válik a nyitótáncotok igazi meglepetéstánccá!

Gyakorlat teszi a mestert!

Adjatok időt magatoknak! A profi meglepetéstánc receptjéhez már elárultuk az egyik legfontosabb összetevőt, a zenét! De ahhoz, hogy igazán összeálljon a produkció, kell egy kis ragasztóanyag, az pedig az idő. Tudjuk, hogy rengeteg apróságra oda kell figyelni az esküvőszervezés alatt, de el ne felejtsétek beosztani az időtöket, hogy a nagy napon már kisujjból kirázzátok a koreográfiát! Arra viszont nincs igazán jó recept, hogy mennyi legyen ez az idő.

Ez teljes mértékben a ti gyakorlatotokon múlik.  Ha teljesen kezdők vagytok, érdemes legalább 3-4 hónappal az esküvőtök előtt már gyakorolni, de ha haladó szintre léptetek, akár az utolsó pár hétben is megszülethet a tökéletes nyitótánc.

Fontos!

Bármennyire is profik vagytok, az utolsó pillanatra akkor se hagyjátok a gyakorlást, hiszen az az izgatottság, amit most éreztek a készülődés alatt, csupán töredéke annak a stressznek, amit a nagy napon megéltek. És jól tudjuk, hogy ahogy középsuliban lefagyott az agyunk egy röpdoga alatt, úgy a nyitótánc kezdő pillanatában is lehet egy kis képszakadás. Azonban, ha elég rutint szereztek a gyakorlás időszaka alatt, tutira elkezd mozogni kezetek-lábatok, mire az agyatok felébred a kómából!

Tanárral, vagy egyedül? Ez itt a kérdés!

Míg régebben a nyitótánc arra szolgált, hogy az ifjú pár a családtagok és barátok előtt ellejtve első táncukat megnyissák a lakodalmat, ma már inkább az az elvárás, hogy egy egész komoly kis show műsort rittyentsetek össze a meglepetéstánccal. És, még ha nem is szeretnétek, hogy a táncotokról készült videó bejárja az internetet, érdemes profi koreográfus segítségét kérni.  Nemcsak időt nyertek ezzel, de rengeteg stresszt is levesz a vállatokról, mivel nem nektek kell kitalálni, hogy melyik lépés után mi következzen.

Ne felejtsétek el!

Nagyon sok jegyespár keres magának ez idő tájt koreográfust, le ne maradjatok! Az esküvő előtt pár hónappal érdemes már bejelentkeznetek, így biztosan találtok megfelelő napokat a gyakorláshoz!

Érdemes az első alkalommal mesélnetek kicsit magatokról, mutatni 1-2 kedvelt zenét, körülírni a stílusotokat, különben ott találhatjátok magatokat a levegőben, mint Baby, és ha lepillantva nem Patrick Swayze-t látjátok, könnyen előfordulhat, hogy Babyt mégis a sarokba ültetik egy sérülés miatt. Ragaszkodjatok az elképzeléseitekhez, de próbáljatok ki több stílust is, hátha valamelyik jobban áll, mint képzeltétek!

Tádám! Ugye, hogy nem is volt olyan bonyolult a recept? Kell egy bögrényi jó zene, egy bögrényi idő, egy teáskanálnyi gyakorlás, egy kávéskanálnyi profi segítség, és már kész is a tökéletes meglepetés- tánc, amit már csak egy kis egyediséggel, vagánysággal, és humorral kell fűszerezni. Garantáltan ízleni fog a násznépnek, csak készüljetek fel, hogy a végén még repetázni is szeretnének!

Fotók: pinterest.com

Share