Esküvői meglepetéstánc – Játsszunk egy kicsit! Mi jut eszetekbe, ha azt mondom: keringő? Nagy valószínűséggel sokan azt mondjátok, hogy a szalagavató, vagy a báli ruha, netán – ha ti is olyan Disney fan-ok vagytok, mint én – a Szépség és a Szörnyeteg. De az esküvőtök közeledtével, nagy eséllyel rávágjátok, hogy a nyitótánc!  Lelki szemeitek előtt látjátok, ahogy az egész násznép könnyes szemmel nézi, milyen gyönyörűen forogtok a menyasszonyi ruhátokban, a szeretett férfi milyen csodálatosan vezet titeket a táncparketten, és az egész termet betölti a varázslatos keringő lüktető dallama…

Zene banner

Áúú!! Várjatok csak! Ez meg mi? A hőn szeretett férfi épp most lépett rá a lábatokra, Ti pedig bármennyire is próbáltok elegánsak lenni, úgy érzitek magatokat, mintha még életetekben nem táncoltatok volna együtt egy hús vér emberrel, csak a partvisnyéllel? Ne aggódjatok, nem vagytok egyedül!

Bár úgy tűnik, egy igazán ütős nyitótánc receptje cseppet sem lehet egyszerű – hangulatos, profi, és az egyéniségetekhez illetve tánctudásotokhoz passzoló legyen – no para! Gyertek, majd én vezetlek titeket! Egy-két-há, egy-két-há… látjátok? Már táncolunk is!

Esküvői meglepetéstánc – Zene a lelke mindennek!

Ahhoz, hogy igazán komfortosan érezzétek magatokat a nyitótánc alatt, érdemes először végiggondolni, hogy melyek azok a zenék, amelyek hallatára igazán beindul a bugi a lábatokban. Nem ér szégyenlősnek lenni! Hisz ki ne kezdené el felvikszolni a parkettát a talpával egy jó kis twistre, vagy utánozni az utánozhatatlan Gangnam Style lasszódobást, esetleg egyedi break mozdulatokkal vagánykodni az Ice ice baby-re? Bizony, ez mind belefér!

Persze nem kell eldobni a hagyományokat, de érdemes egy frissítő koktélt készíteni ezekből a zenékből – rázva, nem keverve – így egy csapásra lehettek hagyománytisztelők, és trendkövetők is. A lényeg, hogy Ti jól érezzétek magatokat! Nem baj, ha nincs pontosan ritmusra, vagy ha a videoklipben profibbnak tűnt a koreográfia! Mi sem indíthatná be jobban a bulit, mint az ifjú pár elsöprő hangulatú riszálása?

Tipp!

Ha szeretnétek igazi meglepetést okozni a vendégeknek, kezdjétek a nyitótáncot egy klasszikus keringővel, esetleg, ha néptáncos csizmával a lábatokon születtetek, akkor egy szép mezőségi tánccal, majd amikor már mindenki elalélt a gyönyörtől, jöhet egy kis rocky, rap, vagy hip-hop! Higgyétek el, mindenkinek fájni fog a hasa a nevetéstől, és így lesz a nyitótáncotok egy igazi esküvői meglepetéstánc!

Gyakorlat teszi a mestert!

Adjatok időt magatoknak! A profi esküvői meglepetéstánc receptjéhez már elárultuk az egyik legfontosabb összetevőt, a zenét! De ahhoz, hogy igazán összeálljon a produkció, kell egy kis ragasztóanyag, az pedig az idő. Tudjuk, hogy rengeteg apróságra oda kell figyelni az esküvőszervezés alatt, de el ne felejtsétek beosztani az időtöket, hogy a nagy napon már kisujjból kirázzátok a koreográfiát! Arra viszont nincs igazán jó recept, hogy mennyi legyen ez az idő.

Ez teljes mértékben a ti gyakorlatotokon múlik.  Ha teljesen kezdők vagytok, érdemes legalább 3-4 hónappal az esküvőtök előtt már gyakorolni, de ha haladó szintre léptetek, akár az utolsó pár hétben is megszülethet a tökéletes nyitótánc.

Fontos!

Bármennyire is profik vagytok, az utolsó pillanatra akkor se hagyjátok a gyakorlást, hiszen az az izgatottság, amit most éreztek a készülődés alatt, csupán töredéke annak a stressznek, amit a nagy napon megéltek. És jól tudjuk, hogy ahogy középsuliban lefagyott az agyunk egy röpdoga alatt, úgy a nyitótánc kezdő pillanatában is lehet egy kis képszakadás. Azonban, ha elég rutint szereztek a gyakorlás időszaka alatt, tutira elkezd mozogni kezetek-lábatok, mire az agyatok felébred a kómából!

Tanárral, vagy egyedül? Ez itt a kérdés!

Míg régebben a nyitótánc arra szolgált, hogy az ifjú pár a családtagok és barátok előtt ellejtve első táncukat megnyissák a lakodalmat, ma már inkább az az elvárás, hogy egy egész komoly kis show műsort rittyentsetek össze a meglepetéstánccal. És, még ha nem is szeretnétek, hogy a táncotokról készült videó bejárja az internetet, érdemes profi koreográfus segítségét kérni.  Nemcsak időt nyertek ezzel, de rengeteg stresszt is levesz a vállatokról, mivel nem nektek kell kitalálni, hogy melyik lépés után mi következzen. Tánctanár tipp: Berend-Járfás Eszter.

Ne felejtsétek el!

Nagyon sok jegyespár keres magának ez idő tájt koreográfust, le ne maradjatok! Az esküvő előtt pár hónappal érdemes már bejelentkeznetek, így biztosan találtok megfelelő napokat a gyakorláshoz!

Érdemes az első alkalommal mesélnetek kicsit magatokról, mutatni 1-2 kedvelt zenét, körülírni a stílusotokat, különben ott találhatjátok magatokat a levegőben, mint Baby, és ha lepillantva nem Patrick Swayze-t látjátok, könnyen előfordulhat, hogy Babyt mégis a sarokba ültetik egy sérülés miatt. Ragaszkodjatok az elképzeléseitekhez, de próbáljatok ki több stílust is, hátha valamelyik jobban áll, mint képzeltétek!

Tádám! Ugye, hogy nem is volt olyan bonyolult a recept? Kell egy bögrényi jó zene, egy bögrényi idő, egy teáskanálnyi gyakorlás, egy kávéskanálnyi profi segítség, és már kész is a tökéletes esküvői meglepetéstánc, amit már csak egy kis egyediséggel, vagánysággal, és humorral kell fűszerezni. Garantáltan ízleni fog a násznépnek, csak készüljetek fel, hogy a végén még repetázni is szeretnének!