Habosbabos Esküvői Magazin > Zene  > Zenék esküvőre – A szertartás és a lakodalom legjobb zenéi!
Zenék esküvőre

Zenék esküvőre – A szertartás és a lakodalom legjobb zenéi!

Karácsony

A legjobb zenék esküvőre mindig olyan számok, amelyek jelentenek számotokra valamit, és amelyekre mindig jó szívvel gondoltok. Nem egyszerű kiválasztani a tökéletes esküvői zenéket, hiszen a legtöbb pár nem csak a saját ízlését veszi figyelembe, hanem a család, a rokonok és az ismerősök véleményére is oda próbál figyelni, ez pedig csak nehezíti a keresgélést.

Pedig a nagy napon csak egyetlen dolog fontos, ha esküvői zenékről beszélünk. Az, hogy titeket milyen zene tesz boldoggá. Mit hallgattok szívesen a szertartások és a lagzi során.

Kristinus
Hirdetés

Hat különböző alkalomra kell megtalálni a tökéletes zenéket:

 1. Polgári szertartás
 2. Egyházi ceremónia (amennyiben lesz)
 3. Lakodalom
 4. Nyitótánc
 5. Gyertyafény keringő
 6. Meglepetéstánc

Ezen belül persze rengeteg stílus és műfaj szóba jöhet, ezeket gyűjtöttük nektek össze egy csokorba.

Zene banner

Zenék esküvőre: A polgári szertartás

A polgári szertartás hossza változó lehet annak függvényében, hogy milyen plusz elemekkel szeretnétek tarkítani, de alapvetően ebből a 8 részből áll össze:

 • Bevonulás
 • Művészeti rész
 • Anyakönyvvezető hivatalos beszéde
 • Gyertyagyújtás, gyűrűhúzás, aláírás
 • Szülőköszöntő
 • Művészeti rész
 • Anyakönyvvezető köszöntő beszéde
 • Pezsgőzés, gratuláció

A szertartás idejére a legtöbb pár 3-4 zenét szokott kiválasztani. Többet nem érdemes, ennek a fő oka az, hogy a bevonuló zenén kívül a többi számra alig-alig figyel bárki. Tulajdonképpen ezek olyan aláfestő zenék, amelyek kedvesek a szíveteknek, és így nem síri csendben történik a szülőköszöntés, az aláírás, a gyűrűhúzás és a saját kis ceremóniátok. A záró zene a pohárköszöntő és a gratulációk ideje alatt szól.

Saját ceremónia? Mire gondolunk? 

A borceremónia, a homoköntés, a gyertyagyújtás, a folyadékceremónia, a kötélcsomózás, a festéköntés, és a faültetés nagyon népszerű ceremónia manapság a polgári szertartás keretein belül. Erről még több infót itt találtok!

Zenék polgári szertartásra

Zenék esküvőre: A polgári szertartás kedvencei

A legfontosabb zenék esküvőre – ahogyan már említettük – a bevonuló zenék. Ezeken tényleg nagy hangsúly van, a menyasszonyok többsége valódi küldetésnek fogja fel a megfelelő bevonuló zene megtalálását. Ezzel együtt egyébként a szertartás alatt szóló zenék nem térnek el túlságosan egymástól.

A legfontosabb különbség köztük talán csak az, hogy a bevonuló zenénél egyáltalán nem zavaró egy olyan szám, ahol az énekes hangját is hangosan lehet hallani, míg a ceremónia többi részében a zeneszámok inkább csak halkan szólnak.

Mutatjuk a kedvenceket, itt bőven találtok a polgári szertartás minden eleméhez zenét:

Klasszikus filmzenék polgári esküvőre

Klasszikus rockzenék polgári esküvőre

Rock zene esküvőre

Disney számok polgári esküvőre

Magyar számok polgári esküvőre

magyar zene esküvőre

Zenék esküvőre: Az egyházi szertartás

Az egyházi szertartás ideje alatt általában orgonazene szól, kórus énekel, vagy pedig vonós/fúvós zenét játszik egy zenekar élőben. A ceremónia ünnepélyességéhez és a helyszínhez 95%-ban klasszikus zenét választanak a párok, ezt pedig a pappal vagy a tiszteletessel előre leegyeztetik. Egyházi esküvőkön többnyire szintén a bevonuló zene áll a középpontban, ehhez mutatjuk a lehető legjobb választásokat:

Zenék esküvőre: A lakodalom zenéi

Ahány pár, annyi elképzelés születik a lakodalom zenei kínálatával kapcsolatban. Vannak, akik igazi “ereszd el a hajam” lagzira vágynak, míg mások egy szolidabb fogadásról álmodoznak. A világ összes zenéje közül iszonyatosan nehéz kiválasztani azt a 4-6 órányi zenét, ami a nagy napon szólni fog, de persze nem lehetetlen. Egy profi zenei szolgáltató sokat segíthet nektek ebben a dilemmában.

Arra azért ügyeljetek, hogy ha táncolni szeretnétek, olyan zenéket érdemes választani, amire a többség szívesen mozog. Vagyis: hiába szeretitek Marylin Mansont, az ő számaira a nagyi pl. tutira nem fog táncolni veletek hajnalig.

Tipp!

Az esküvőszervezés és a szolgáltatók kiválasztása közben néhány fontos szempontot mindenképpen tartsatok szem előtt. Nem tudjátok, hogy egy DJ, egy partyzenekar vagy egy hagyományos esküvői zenekar lenne a legjobb választás? Többet szeretnétek megtudni a hangerő küszöbről, a szerződéskötésről, a zenei jogdíjakról vagy az áramellátásról? Kattintsatok IDE a bővebb infókért!

Zenék lakodalomra

Zenék esküvőre: A lakodalom kedvencei

A lakodalmas zenék kiválasztásánál ne feledkezzetek meg arról, hogy vannak olyan számok, amelyek egyértelműen meghozzák a násznép hangulatát a táncoláshoz. Mulatós számokra, és hagyományos esküvői zenékre talán a fiatalabb korosztály nem fog elsőre lecsapni, de az szinte biztos, hogy Bódi Gusztitól az Aranyeső mindig nagy kedvenc éjszaka, teljesen mindegy milyen korosztályhoz tartozik a vendégek többsége.

Összegyűjtöttük nektek, hogy milyen kategóriában melyek a nagy lakodalmas befutók. Szóba jöhetnek:

 • Mulatós zenék
 • Tipikus lakodalmas zenék
 • Nemzetiségi zenék
 • Házibuli zenék
 • Retró és rock zenék
 • Külföldi kedvencek
 • Napjaink zenéi

Vidám keresgélést kívánunk!

Zenék esküvőre: Nyitótánc és gyertyafény keringő

A nyitótánc és a gyertyafény keringő egyaránt csak választható opciók. Sokan ragaszkodnak hozzájuk, míg másoknak esze ágában sincs kettesben táncolni az egész vendégsereg előtt. Ha ti mégis erre vágytok, érdemes olyan számot választani hozzájuk, amire szívesen gyakoroltok, akár otthon, akár egy tánctanárnál készültök fel rá.

Amennyiben nagyon bénák vagytok, de szívesen lépkednétek pár egyszerű lépést egy lassú számra, kérjétek meg a barátokat és a családot, hogy kapcsolódjanak be hozzátok pár lépés után.

Következzenek a legjobb nyitótán és gyertyafény zenék esküvőre:

Zenék esküvőre: Meglepetéstánc

Benne van a lábatokban a boogie? A parkett ördögei vagytok? Vagy csak egyszerűen szeretnétek egy zúzós meglepetéstánccal kedveskedni a násznépnek? Itt a remek alkalom rá! Az első lépés az, hogy válasszatok egy számot, amire szívesen tombolnátok a vendégek szeme láttára. Tanuljatok be hozzá parádés táncmozdulatokat, fűszerezzétek meg egy csipet izgalommal, és csapjatok a lovak közé. Jöhet a produkció!

Jó tanács!

Ha csak a lelkesedésetek nagy, de a tánctudásotok silány, kérjetek segítséget a meglepetéstánchoz egy tánctanártól. Egy táncóra – attól függően, hogy hol és kinél tanultok – 3500-10.000 Ft között mozog!

És akkor jöjjenek legnépszerűbb zenék esküvőre: 

Most, hogy a végére értünk annak, hogy milyen zenéket érdemes választani a nagy napra, valószínűleg jól eltévedtetek a rengetegben. Ha szépen lassan haladtok, ki fog tisztulni a kép, és sokkal könnyebb lesz számba venni a lehetőségeket.

Vegyétek sorra azt, hogy egyáltalán lesz-e egyházi esküvőtök, szeretnétek-e nyitótáncot, gyertyafény keringőt és meglepetéstáncot táncolni. Így legalább azzal tisztában lesztek, hogy milyen megpróbáltatások várnak rátok, a többi már könnyebb lesz.

Legyetek hatékonyak, ha pedig több bevonuló zene is tetszik, tartogassátok őket a lakodalomra, hiszen ott is szükség lesz lassú, romantikus számokra. Fel a fejjel, érezzétek a ritmust és vegyetek fel kényelmes esküvői cipőt a nagy napra!

Karácsony

Témába vág

75 romantikus esküvői dal a nagy napra! Akár elegáns, akár bohém esküvőt szerveztek, szükségetek lesz olyan zenékre a szertartáson, amelyek megfelelően tükrözik a személyiségeteket, a kapcsolatotokat, és amelyek csodás hangulatot adnak az esküvőnek is. A legszebb romantikus esküvői dal min...
Lakodalmas menet – A falusi lakodalom sója-showja! Voltatok már igazán ütős falusi lagziban? Ó, csaknem ilyenre vágytok ti is? Akkor talán mondanunk sem kell, hogy egy hagyományos falusi esküvő elengedhetetlen része a lakodalmas menet. Mi a helyetekben semmiképpen nem hagynánk ki a nagy napból az élő...
Esküvői tánc másképp – Vagány apa-lány show!-VIDEO Sok menyasszony gyerekkora óta arra vágyik, hogy az édesapja kísérje az oltár elé, az első közös esküvői tánc pedig szinte magától értetődően a lakodalom egyik fénypontja szokott lenni. De mi van akkor, ha mindketten kicsit bevállalósabbak vagytok az...
A világ 12 legnépszerűbb esküvői bevonuló zenéje Szinte 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy hosszú ideje gondolkodtok már azon, melyik lenne a legtökéletesebb esküvői bevonuló zene számotokra a polgári szertartáson. Nem csoda, hiszen a zene stílusa, és hangulata a ceremónia hangulatát is befolyáso...
Party zenekar, Dj, zenekar – Tuti tippek a lakodalomra! Kiválasztottátok és lefixáltátok az esküvő dátumát, a szertartás és a lagzi helyszínét? Ha ez megvan, elkezdhettek azon is gondolkodni, hogy a lakodalmon milyen zene szóljon, és ki szolgáltassa a talpalávalót. Dönthettek a zenekar, Dj és party zeneka...
Népszerű lakodalmas zenék – az emlékezetes lagzikhoz! Ha meghalljátok azt a szót, hogy lakodalom, valószínűleg már benne is van a lábatokban a boogie, hiszen sehol nem lehet jobbat mulatni, mint egy esküvőn. A véget nem érő lakodalmas zenék hallatán elképesztően jó hangulat kerekedhet, ezért törekedjete...
19 klasszikus zene polgári és egyházi esküvőre Klasszikus zene polgári és egyházi esküvőre? A legtöbb menyasszony azt gondolja, hogy az esküvői szertartás alatt legalább egy klasszikus zenének fel kell csendülnie, de miután végighallgattátok a listánkon szereplő műveket, van egy olyan érzésünk, ...
25 klasszikus rock szám esküvőre Nem minden pár vágyik arra, hogy egy disney betétdal, filmzene vagy romantikus popszám dallamai csendüljenek fel a nagy nap legszebb pillanataiban. Egy klasszikus rock szám is tökéletes választás lehet esküvőre, ha a szívetek ehhez a műfajhoz húz ink...
Profi esküvői meglepetéstánc – Ötletek, tanácsok, trendek! Esküvői meglepetéstánc - Játsszunk egy kicsit! Mi jut eszetekbe, ha azt mondom: keringő? Nagy valószínűséggel sokan azt mondjátok, hogy a szalagavató, vagy a báli ruha, netán - ha ti is olyan Disney fan-ok vagytok, mint én - a Szépség és a Szörnyeteg...
TOP 27 magyar bevonuló-és nyitótánc zene! Mi legyen a bevonuló szám? - és a nyitótánc zene? A nyitótáncot sok esetben külföldi előadók hatalmas népszerűségnek örvendő slágereire táncolják a párok, de van néhány magyar nyelvű dal is, amit mindenképpen érdemes felvenni a listátokra. Ugyanezeke...
26 Disney dal, ha mesés nyitótánc az álmod! Minden vágyad egy mesés nyitótánc? Azt gondoljátok, hogy gyerekes dolog Disney dalra táncolni a nyitótáncot? Ugyan már! Nincsenek határok, nincsenek megkötések, ez a ti nagy napotok, csak rajtatok múlik a zeneválasztás! Különben is, annyi csodás beté...
27 klasszikus filmzene esküvői nyitótánchoz! 27 klasszikus filmzene nyitótánchoz! Benne van a lábatokban a boogie, esetleg olyan tehetségesek vagytok, mint Fred Astaire? Ha azt már eldöntöttétek, hogy az esküvőn biztosan szeretnétek majd nyitótáncot táncolni, de képtelenek vagytok kiválasztani...
Ezek lesznek 2018 kedvenc esküvői bevonuló zenéi! Napok óta a videó megosztó oldalakat bújjátok, és ha kell, ha nem, folyamatosan dúdolgattok? A megfelelő bevonuló zene kiválasztása nagy munka, ezért nem csoda, hogy folyamatosan ezen töritek a fejeteket. Biztosan legalább már tíz számot találtatok e...
A legszebb bevonuló zenék polgári esküvőre A legjobb zenék polgári esküvőre! A tökéletes bevonuló zene kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen a vőlegény a legtöbb esküvőn a bevonulás közben látja meg először a menyasszonyt, ezért a pillanat egyszeri és megismételhetetlen. A menyasszonyok t...
Top 15 zene esküvői nyitótánchoz Top 15 zene esküvői nyitótánchoz! Az esküvői nyitótánc olyan esküvői szokás, amely a tengerentúlról érkezett hozzánk, és manapság szinte minden esküvő szerves része. A zene kiválasztásánál mindenképpen törekedjetek arra, hogy saját érzéseiteket, és í...
Esküvői zene – Nyerő tippek egy fergeteges lagzihoz! Elő a táncos cipellőkkel, most megtáncoltatunk benneteket! Reméljük, hogy szerettek mulatni, mert a legtöbb lakodalom szerves része a bulizás. A menü mellett ezt várják legjobban a rokonok, ez annyira biztos, mint hogy minden menyasszony szívesen vis...
Share